Facturen verrekenen

Het is mogelijk om facturen van eigenaren met elkaar te verrekenen.

Als een eigenaar meerdere facturen heeft, waarbij hij zowel moet betalen als geld ontvangt, dan kun je deze met elkaar verrekenen. Booking Experts geeft bij een door de eigenaar te ontvangen factuur aan dat er ook een openstaande door de eigenaar te betalen factuur is die je kunt verrekenen.

Alleen verstuurde of als verstuurd gemarkeerde facturen kunnen met elkaar verrekend worden. Staan de facturen nog bij de conceptfacturen? Zorg er dan voor dat je de facturen eerst als verstuurd markeert. De factuur wordt dan niet daadwerkelijk naar de eigenaar verstuurd. Bij het versturen van facturen kan je ook kiezen voor de optie handmatig versturen. Ook dan wordt er geen factuur naar de eigenaar verstuurd.

Facturen verrekenen

Maak eerst de facturen aan en zorg dat je deze verstuurt of als verstuurd markeert.

Vervolgens open je de factuur waarop een te betalen bedrag aan de eigenaar staat. Hierop wordt dan de optie weergegeven om de facturen te verrekenen. Op het moment dat je gaat verrekenen, heb je twee opties.

  • Optie 1: verreken.
  • Optie 2: verreken en stuurt een notificatie naar de eigenaar. Bij deze optie ontvangt de eigenaar een e-mail met een overzicht van de betalingen op deze factuur en met het nieuw te betalen of te ontvangen bedrag.
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.