Verhuurafrekening maken

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit support artikel lees je hoe je een verhuurafrekening voor eigenaren kan maken in Booking Experts.

Je kunt op elke gewenst moment tussentijds, bijvoorbeeld omdat de accommodatie wisselt van eigenaar, een verhuurafrekening maken.

1. Zoek in het algemene zoekscherm naar de eigenaar;
2. Open de showpagina van de eigenaar;
3. Klik op Verhuurafrekening; (indien er een wijziging is geweest in de afspraken bij de eigenaar dan dien je hier nog de periode te selecteren waarbinnen de verhuurafrekening dient te vallen) (zijn deze knoppen niet zichtbaar dan dien je de eigenaar eerst te activeren via Bewerk);

4. Geef de periode aan waarover je een afrekening wenst te maken;
5. Indien er reserveringen zijn die binnen deze periode vallen dan worden deze weergeven;
6. De commissieregeling zoals deze met de eigenaar is vastgelegd wordt hier ter controle weergegeven;
7. Klik vervolgens op Maak Afrekening en de factuur wordt aangemaakt;
8. Na controle van de factuur kan deze per post of per e-mail verstuurd worden.

Indien per abuis een foutieve verhuurafrekening verstuurd is dan kun je de factuur crediteren en opnieuw aanmaken.