Kostenpost en voorraadbeheer

🇬🇧 English translation

Als je klikt op een kostenpost, zie je een overzicht. Handig om in 1 overzicht te kunnen zien hoe de kostenpost ingesteld is.

1. Hoe vaak is een kostenpost geboekt?
2. Verschillende prijzen binnen een kostenpost
3. Voorraadbeheer
4. Voorraad inzien

Hoe vaak is een kostenpost geboekt?

In het overzicht krijg je de 25 laatst gemaakte reserveringen met deze kostenpost te zien. Wil je weten hoe vaak je de kostenpost in een bepaalde periode verkocht hebt dien je een export te maken van de factuurregels en hierbij te filteren op de kostenpost. Aan de hand daarvan kun je zien hoe vaak deze kostenpost in rekening is gebracht.

Verschillende prijzen binnen een kostenpost

Wanneer je binnen een kostenpost verschillende prijzen hanteert kun je dit snel inzien door op de blauw gelinkte aantallen te klikken:

Voorraadbeheer

Wanneer bij selecteerbaarheid gekozen wordt voor   Selectie door klant dan krijg je de mogelijkheid om een voorraad op te geven. Dit gebruik je bijvoorbeeld om te controleren of er niet meer kinderbedden worden verhuurd dan aanwezig. Het systeem kijkt elke nacht op basis van de reserveringen voor de aankomende maand of er een overlap is met de voorraad.

1. Ga naar het tabblad   Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor   Kostenposten;
3. Klik op de kostenpost die je wilt bewerken;
4. Geef bij   Prijs het aantal op dat je op voorraad hebt;
5. Bepaal de prijsberekening: Dit kan bijvoorbeeld zijn: per verblijf, per persoon per nacht, per persoon, per huisdier etc. Als je kiest voor een percentage, dan is het bedrag dat je invoert ook direct het percentage. Als je een andere optie kiest, dan is het een vast bedrag;

Voorraadbeheer   (bij alle per stuk/verblijf geldende kostenposten)
- Hoeveel van deze kostenpost zijn er beschikbaar (fietsverhuur);
- Stop verkoop bij het bereiken van de maximale voorraad;
- Het maximale aantal dat afgenomen kan worden in 1 reservering.

6. Klik op   Kostenpost bewaren om de wijzigingen op te slaan.

Voorraad inzien

Door te klikken op de naam van de kostenpost krijg je een grafiek te zien waarin je in één oogopslag kunt zien hoe de voorraad in verhouding staat met de afname.

Stop verkoop bij behalen maximale voorraad

Je kunt er voor kiezen om een kostenpost niet meer aan te bieden wanneer het limiet van de voorraad is bereikt. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je parkeerplaatsen verhuurd als extra en je niet meer parkeerplaatsen wilt verhuren dan dat je daadwerkelijk hebt.

1. Volg de stappen hierboven voor het aanmaken van de kostenpost;
2. Bepaal de voorraad die je hebt;
3. Vink  Stop verkoop bij het bereiken van de maximale voorraad aan.