Journaliseren

🇬🇧 English translation

In dit artikel lees je op welke manieren je binnen Booking Experts kunt journaliseren.

Binnen Booking Experts zijn er drie mogelijkheden:

  1. Op het moment van verzenden van de factuur;
  2. Op einddatum, na het leveren van de 'dienst';
  3. Verdeeld over maanden.

Je stelt dit als volgt in:

1. Ga naar het tandwieltje rechts bovenin;
2. Kies in het rechtermenu voor Overige administratie instellingen;
3. Kies bovenaan voor Financiële instellingen;
4. Maak je keuze bij het onderwerp Journaalposten door het vinkje te gebruiken van Omzet verdelen over maanden;
5. Maak je keuze bij het onderwerp Journaalposten door het vinkje te gebruiken van Realiseer factuur omzet op factuurdatum.

Let op! Indien je gebruik maakt van de optie Omzet verdelen over maanden wordt het lastiger om een BTW controle te doen middels het factuurregel overzicht. Dit omdat hier enkel gekeken kan worden naar de originele instellingen van de factuur én omdat een factuurregel niet verdeeld wordt daar dit altijd 1 geheel is:

  • Factuurdatum; dit wijzigt niet bij deze instelling;
  • Datum omzet geboekt: in de journalisering van de factuur wordt dit per maand verdeeld, echter zal de factuur omzet geboekt worden op de factuurdatum of op einddatum. Zo kun je geen vergelijking maken tussen wat er in de saldibalans getoond wordt en hoe de factuurregel export opgebouwd is;
  • Datum BTW geboekt: in de journalisering van de factuur wordt dit per maand verdeeld, echter zal de BTW van de factuur geboekt worden op de factuurdatum of op einddatum. Zo kun je geen vergelijking maken tussen wat er in de saldibalans getoond wordt en hoe de factuurregel export opgebouwd is.
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.