Journaliseren

In dit artikel lees je op welke manieren je binnen Booking Experts kunt journaliseren.

Binnen Booking Experts zijn er drie mogelijkheden:

  • Op het moment van verzenden van de factuur;
  • Op einddatum, na het leveren van de 'dienst';
  • Verdeeld over maanden.

Om dit in te stellen ga naar de Administratie-instellingen en vervolgens Facturen. Hier maak je de keuze op welke manier je wilt journaliseren.

Indien je gebruik maakt van de optie Verdeel omzet over maanden dan wordt het lastiger om een BTW controle te doen middels een factuurregel overzicht. Dit omdat hier enkel gekeken kan worden naar de originele instellingen van de factuur en omdat een factuurregel niet verdeeld wordt door dit altijd 1 geheel is:

  • Factuurdatum: dit wijzigt niet bij deze instelling
  • Datum omzet geboekt: in de journalisering van de factuur wordt dit per maand verdeeld, echter zal de factuur omzet geboekt worden op de factuurdatum of op einddatum. Zo kun je geen vergelijking maken tussen wat er in de saldibalans getoond wordt en hoe de factuurregel export opgebouwd is. 
  • Datum BTW geboekt: in de journalisering van de factuur wordt dit per maand verdeeld, echter zal de BTW van de factuur geboekt worden op de factuurdatum of op de einddatum. Zo kun je geen vergelijking maken tussen wat er in de saldibalans getoond wordt en hoe de factuurregel export opgebouwd is.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.