Reisbureau

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

Ben jij een reisbureau en wil je boekingen rechtstreeks in de administratie van een vakantiepark boeken? Dat kan! We hebben onze API documentatie openbaar vastgelegd. Onze API documentatie vind je hier.

1. Reisbureau account en inloggen
2. Overzichtspagina
3. Administraties toevoegen
4. Reservering inboeken
5. Gemaakte reserveringen inzien
6. Gekoppelde gebruikers

Heb je de informatie bekeken en ben je klaar om aan de slag te gaan? Dan start je met het aanmaken van je eigen reisbureau account. Een reisbureau account is gratis.

Reisbureau account en inloggen

We raden je aan om eerst kennis te nemen van onze API documentatie voor developers.

Wil je een reisbureau account aanmaken, dan kun je support@bookingexperts.nl mailen. Nadat het account is aangemaakt kun je met behulp van je e-mailadres en wachtwoord hier inloggen.

Let op: je moet een account koppelen met administraties van vakantieparken om reserveringen in te kunnen boeken.

Overzichtspagina

In het overzicht vind je alle relevante informatie terug. Je ziet de API informatie om API calls uit te kunnen voeren. Je kunt de gekoppelde administraties inzien en direct nieuwe administraties koppelen en ook zie je een preview van gemaakte reserveringen.

Administraties toevoegen

Vervolgens kun je van de vakantieparken waarvoor je boekingen wilt doen, vragen om jouw reisbureau als kanaal aan te maken. De bij het kanaal behorende API key kunnen ze naar jou terugsturen. Deze API key voeg jij toe in je reisbureau portaal.

1. Vraag de API - key van het vakantiepark;
  2. Log in bij het reisbureau portaal;
  3. Ga naar het tabblad Administraties;
  4. Kies voor de knop +Nieuw.

Reserveringen inboeken

1. Log in bij het reisbureau portaal;
  2. Ga naar het tabblad Administraties;
  3. Klik achter de gewenste administratie op +Maak een reservering bij deze administratie;
  4. Gebruik de filters om te komen tot de gewenste accommodatie voor jouw gast;
  5. Door te klikken op Specificeer zie je de precieze prijsopbouw van het type. De prijsopbouw verandert direct mee als je iets aanpast aan de filters, bijvoorbeeld als je een huisdier toevoegt zul je in veel gevallen zien dat er direct extra kosten in rekening gebracht worden. De prijs is dus actueel;
  6. Ben je het eens met de prijs? Dan kan je de reservering plaatsen door aan de rechterkant op de button Reserveer te klikken;
  7. Voer de specifieke gastgegevens in, boek eventueel extra's bij en plaats de reservering;
  8. De reservering is nu geplaatst.

Gemaakte reserveringen inzien

In de menubalk kun je kiezen voor Reserveringen om alle gemaakte reserveringen in te zien. Je kunt hier filteren op administratie om te zien hoeveel je inboekt per administratie.

Bij de reserveringen wordt ook de huuromzet getoond. Let op: hier wordt altijd de huuromzet exclusief BTW getoond.

Gekoppelde gebruikers

Wanneer je de primaire gekoppelde gebruiker bent van dit account, dan kun je gekoppelde gebruikers aanmaken. Dit kan bijvoorbeeld een medewerker zijn die ook in dit portaal mag en kan inloggen. Gekoppelde gebruikers hebben toegang tot het portaal van dit reisbureau. Een gekoppelde gebruiker kan onder andere de gekoppelde administraties beheren en reserveringen maken. Een gekoppelde gebruiker kan daarentegen geen gekoppelde gebruiker aanmaken.

1. Klik in de groene balk op Gekoppelde gebruikers;
2. Klik op de button + Koppel een gebruiker;

3. Stel het e-mailadres in;
4. Klik op  Koppel gebruiker.