Preview Changes will not be visible to customers until published.

DNS instellingen

🇬🇧  English translation

Als je werkt met Booking Experts, neem je vaak ook een nieuwe website bij ons af. Je kunt er ook voor kiezen om eerst je oude website te behouden, bijvoorbeeld als deze net nieuw is. Je neemt dan alleen onze zoek & boek af. Dit artikel gaat over de technische instellingen hiervan.

1. Domein website
2. Domein zoek & boek
3. Domein beheer en DNS instellingen
4. DKIM records


Domein website

Een website staat op een 'domein'. Elke taal staat op een apart domein. Bijvoorbeeld: 

Let op: Neem je een website af bij Booking Experts, dan moet je ervoor zorgen dat je voor elke taal een apart domein hebt. 


Domein zoek & boek

Als je alleen de zoek & boek afneemt, dan moet die zoek & boek ook op hetzelfde domein als de website draaien. Om dit in te stellen, wordt de zoek & boek op subdomeinen geplaatst. Voor elke taal dient een apart subdomein gemaakt te worden. Vaak is dat:

Let op: Voor elke taal dient dus een apart subdomein te bestaan. 

Jouw websitebouwer plaatst op de huidige website een knop die linkt naar onze zoek & boek. Dit bijvoorbeeld de URL: https://boeken.PARK.nl/reserveren. Belangrijk hierbij is de crossdomain tracking goed ingesteld wordt. Dit kan jouw marketingbureau verzorgen of onze marketingcollega's van Booking Boosters kunnen dit instellen.


Domein beheer en DNS instellingen

Jouw domein(en) zijn ergens in beheer. Je kan ze daar gewoon in beheer laten of anders kiezen om ze te verhuizen naar een partij als Transip of HostNet.

Wij zullen je voorzien van instructies voor het aanpassen van de DNS instellingen. Dit kun je zelf doen of laten doen door de beheerder van jouw domein(en). Natuurlijk kunnen wij jou ook helpen met het instellen van deze records. In dat geval kun je support@bookingexperts.nl uitnodigen als gebruiker in het controle paneel van jouw domein(en).

Let op: De TTL bepaalt de tijdsduur van het live te gaan. Het beste is om de TTL op 5 minuten in te stellen. Als je niet weet wat TTL betekend dan kun je het beste de beheerder van jouw domein(en) vragen om dit alvast aan te passen.


DKIM records

DKIM records is een extra stap en optioneel in te stellen. DKIM wordt gebruikt als de e-mail van het vakantiepark  of camping vaak als spam wordt gezien. Het is een extra handtekening die aangeeft dat de e-mail echt van het vakantiepark of camping komt die bij het domein hoort. Je kunt deze instellingen in Booking Experts terugvinden, mits je hier de juiste rechten voor hebt.

1. Klik rechts bovenin op het Tandwieltje;
2. Klik in bet rechter submenu op Overige administratie instellingen;
3. Klik op het tabblad Uitgaande E-mail.

Als alles goed staat voor de DKIM records, dan kleuren de records groen in Booking Experts. Let op: Als de DKIM records aanstaan, dan is het van belang dat dit ook bij de andere e-mailproviders aanstaat. Bijvoorbeeld bij Google of Outlook.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.