Google Tag Manager - Toegang verlenen

Google Tag Manager is een tagbeheersysteem waarmee je snel en eenvoudig trackingcodes en gerelateerde codefragmenten, ook wel  tags worden genoemd, op de website kunt updaten Daarom vragen wij altijd toegang tot jouw Google Tag Manager account. Dit doen wij niet door jouw inloggegevens te gebruiken, maar door ons medebeheerder te maken van jouw Google Tag Manager account. Op die manier blijf jij eigenaar van het account maar kunnen wij wel meekijken. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Beheerder instellingen

Log in in Google Tag Manager. Dit doe je met het account waarmee je Google Tag Manager hebt aangemaakt. Klik boven in de menubalk op  Beheer

Gebruikers beheren

Nu zie je een overzicht met account en container opties. Kies hier je account en selecteer vervolgens  Gebruikers beheren (zie afbeelding hierboven). In deze stap kan je nieuwe gebruikers uitnodigen toevoegen door op het 'plusje' rechts bovenin te drukken. Druk vervolgens op gebruikers toevoegen

Vervolgens kom je in een scherm waarbij je een e-mail adres kan toevoegen aan je Google Tag Manager account. Wanneer je Booking Experts of Booking Boosters toegang wilt verlenen dan dien je hier support@bookingboosters of support@bookingexperts in te vullen.

Rechten toekennen

Vervolgens moet je ons nog rechten toekennen. Je kunt in deze stap zowel de account als de containerrechten instellen. Voor het maken van aanpassingen en het publiceren van deze wijzigingen hebben wij zowel op account- en containerniveau beheerders rechten nodig. Je stelt dit als volgt in.

Accountrechten:
Selecteer het vakje achter beheerder.

Containerrechten:
Druk rechts achter containerrechten op 'Alles instellen'. Er volgt een pop-up waarbij je de volgende opties kan instellen. Druk ten slotte rechts bovenin op de knop 'Klaar'

Controleer of de instellingen zoals hieronder getoond ingesteld staan. Zo ja, druk op de knop 'Uitnodigen' rechts bovenin en de uitnodiging wordt per email naar ons toegestuurd.

Je bent nu klaar! Het toegevoegde account zal via de mail een bevestiging ontvangen en kan zich vervolgens aanmelden.