Opbouw factuur

De volgorde op de factuur zal er als volgt uitzien in de prijsberekening van de zoek & boek en op de factuur.

Huur

Maak je gebruik van factuurweergaveregels en heb je in de factuurweergaveregel groepeert huur op facturen aangevinkt dan zal alles wat als huur telt samengevoegd worden onder de huur. Dit geldt dan ook voor kortingsacties en kostenposten.

Staat het vinkje groepeert huur op facturen uit dan zullen deze kosten apart op de factuur weergegeven worden.

Korting

Wanneer en kortingsactie van toepassing is zal dit als 2e regel op de factuur weergegeven worden. Tenzij deze kortingsactie als huur telt en je in de factuurweergaveregel huur aangevinkt hebt dat huur gegroepeerd moet worden op facturen.

Arrangementen

Arrangementen zoals een annuleringsverzekering of een paasarrangement worden daarna als regel weergegeven op de factuur indien dit (bij)geboekt is. De volgorde van de arrangementen wordt hierin aangehouden. Zie hiervoor Inrichting en vervolgens Arrangementen. De volgorde kan hier zelf aangepast worden.

Kostenposten

Kostenposten die gekoppeld zijn aan een factuurregel. Op volgorde van de factuurweergaveregel lijst

Overige kostenposten

De overige kostenposten worden op volgorde van de kostenposten lijst zoals deze ingesteld is in de Inrichting weergegeven. Deze volgorde is aan te passen. Hiervoor ga je naar Inrichting en naar Kostenposten. Vervolgens klik je op Stel volgorde in.

Tip! Heb je factuurweergave regels ingesteld? Let er dan goed op dat alle onderliggende kosten/huur hetzelfde BTW percentage hebben. Anders zal je alsnog meerdere regels op de factuur zien staan. Is het voor jouw administratie niet nodig om BTW op facturen voor particulieren te tonen? Dan kan je het vinkje hiervoor uitzetten in de administratie instellingen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.