Media - Video toevoegen

Het is mogelijk om een video toe te voegen aan jouw website. Dit doe je door een widget te plaatsen in de kolom waar je de video op je website wil tonen. Je kan op 3 verschillende manieren een video plaatsen:

1. YouTube video toevoegen
  2. Vimeo video toevoegen
  3. Video toevoegen aan de header

YouTube video toevoegen

1. Selecteer de pagina en de kolom op de pagina waar je de video wilt toevoegen;
2. Klik op het groene +tekentje om een widget toe te voegen;
3. Klik op YouTube video;

4. Je kunt de video een (sub)titel geven;
5. Voer het ID van de YouTube video in (zie afbeelding);
6. Kies voor de optie 'automatisch afspelen' wanneer je wenst dat de video standaard moet worden afgespeeld als de pagina wordt geopend;
7. Klik op opslaan.

Het gedeelte in het blauwe vlak is het ID:

Vimeo video toevoegen

1. Selecteer de pagina en de kolom op de pagina waar je de video wil toevoegen;
2. Klik op het groene +tekentje om een widget toe te voegen;
3. Klik op vimeo video;

4. Je kunt de video een (sub)titel geven;
5. Voer het ID van de Vimeo video in (zie afbeelding);
6. Kies voor de optie 'automatisch afspelen' wanneer je wenst dat de video standaard moet worden afgespeeld als de pagina wordt geopend;
7. Klik op opslaan.

Het gedeelte in het blauwe vlak is het ID:

Video toevoegen aan de header

Let op: video's worden enkel afgespeeld op grote schermen zoals desktop of iPads.

1. Upload de video op Vimeo;
2. Ga naar het CMS, klik op inhoud en ga vervolgens naar videos;
3. Voeg een nieuwe video toe door op nieuw te klikken, geef de video een naam en plaats de url(van de video uit Vimeo) in de desbetreffende regel;
4. Sla de video op;

5. Ga vervolgens in het CMS naar instellingen;
6. Klik op slideshows;
7. Voeg een nieuwe slideshow toe door op nieuw te klikken. Geef vervolgens een naam aan de slideshow en selecteer de gewenste video;
8. De slideshow wordt automatisch altijd getoond. Wanneer je de slideshow slechts voor een bepaalde periode wilt laten zien, kun je het vinkje voor altijd weghalen en zelf een datum toevoegen;
9. Klik op opslaan en de video zal getoond worden in de header van de website.