Verborgen kosten

🇬🇧 English translation

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een kostenpost aanmaakt die buiten je financiële administratie loopt.

Het kan voorkomen dat je een kostenpost wilt aanbieden aan je gasten, maar dat het innen van de gelden niet via het park loopt. Aan deze kostenpost wil je bijvoorbeeld een automatische taak hangen, zodat deze taak terugkomt in de takenlijst van het restaurant. 

Een voorbeeld hiervan is een borrelplank dat de gast kan bijboeken die vervolgens door het restaurant van het park wordt verzorgt. Het voordeel hiervan is dat deze kostenpost aangeboden kan worden door het park, maar dat de facturatie op de juiste wijze verloopt en dat het restaurant de automatische taak in zijn takenlijst terugziet. 

In de kostenpost bij het kopje facturatie kan dit ingesteld worden. Door te kiezen voor Factureer niet zal de kostenpost niet gefactureerd worden, maar zal de kostenpost wel op de reserveringsfactuur terugkomen. De gast kan dan zien dat deze kostenpost bij aankomst voldaan moet worden.

Let wel: Een kostenpost waarbij Factureer niet wordt ingesteld, kan niet in een arrangement worden aangeboden. Voor het arrangement zal dan een aparte kostenpost aangemaakt moeten worden.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.