Media - Social media

1. Social media
  2. Social media widget
  3. Instagram feed weergeven

Social media

Wanneer je gebruik wilt maken van social media buttons op je website dan kun je de linkjes van de desbetreffende accounts toevoegen in het CMS. De volgende social media kanalen kunnen worden weergegeven:

- Twitter;
- Facebook;
- Pinterest;
- YouTube;
- LinkedIn;
- Google+;
- Instagram.

1. Ga naar instellingen in het CMS;
2. Ga naar organisatie instellingen;

3. Scroll naar beneden naar 'social media' en voer bij de social media kanalen de link in van je eigen social media account;
4. Vervolgens kun je de social media buttons via een widget op de gewenste plek op je website plaatsen (zie social media widget hieronder).

Social media widget

Je kunt de linkjes van je social media account op je website plaatsen.

1. Ga naar de pagina waar je dit wilt weergeven;
2. Kies het blok en klik op het groene +-tekentje;
3. Kies vervolgens voor de widget sociale media;
4. Klik op opslaan.

Weergave website:

Instagram feed weergeven

Om de instagram feed van de organisatie te tonen, kan gebruik worden gemaakt van SnapWidget. Hier kan een (gratis)account worden aangemaakt die te koppelen is aan het instagram account.

Vervolgens is er de mogelijkheid om de feed vorm te geven en naar wens in te richten. Wanneer deze stap voltooid is zal er een code worden gedeeld die kan worden ingeladen op de website met behulp van de 'HTML embed code' widget in het CMS.

Soms komt het voor dat je de widget opnieuw moet authenticeren. Volg de onderstaande stappen om de widget te authenticeren;

1. Log in bij je SnapWidget account
  2. Binnen het dashboard zie je welke widget je moet authenticeren
  3. Klik op "Username" of op de button "Re-Auth Widget"
  4. Voor Instagram selecteer "Sign in with Instagram" of "Sign in with Facebook" afhankelijk van je accounttype.
  5. Log in met je account en kies het juiste profiel
  6. Klik op "Update & Get Widget" om op te slaan.

Let op: je hoeft de snippet code niet te vervangen op de website.