Media - Social media

Wanneer je gebruik wilt maken van social media buttons op je website dan kun je de linkjes van de desbetreffende accounts toevoegen in het CMS. De volgende social media kanalen kunnen worden weergegeven: Twitter, Facebook, Pinterest, YouTube, LinkedIn, Instagram en TikTok.

1. Ga naar instellingen in het CMS en ga naar 'Organisatie instellingen'.
  2. Scroll naar beneden naar 'Social media' en voer bij de social media kanalen de link in van je eigen social media account.
  3. Vervolgens kun je de social media buttons via een widget op de gewenste plek op je website plaatsen.

Social media widget

1. Je kan een social media widget aan een pagina toevoegen door in de kolom waar je de uitlichting wilt hebben op het groene + teken te drukken. Vervolgens selecteer je de widget 'Social Media'.
  2. Bij 'Tonen voor talen' selecteer je in welke talen de widget zichtbaar is.
  3. Klik vervolgens op 'Opslaan' en druk op 'Preview' om het resultaat te bekijken.

Wil je de social media widget tonen in je footer? Mail dan naar support@bookingboosters.nl.

Tip: Je kan 'Monochroom' aanvinken als je de social media logo's in een en dezelfde kleur wilt.

Instagram feed weergeven

Om de Instagram feed van je organisatie te tonen, kan gebruik worden gemaakt van SnapWidget. Hier kan een (gratis)account worden aangemaakt die te koppelen is aan je Instagram account.

Vervolgens is er de mogelijkheid om de feed vorm te geven en naar wens in te richten. Wanneer deze stap voltooid is zal er een code worden gedeeld die kan worden ingeladen op de website met behulp van de 'HTML embed code' widget in het CMS.

Soms komt het voor dat je de widget opnieuw moet authenticeren. Volg de onderstaande stappen om de widget te authenticeren:

1. Log in bij je SnapWidget account.
  2. Binnen het dashboard zie je welke widget je moet authenticeren.
  3. Klik op 'Username' of op de button 'Re-Auth Widget'.
  4. Voor Instagram selecteer 'Sign in with Instagram' of 'Sign in with Facebook' afhankelijk van je account type.
  5. Log in met je account en kies het juiste profiel.
  6. Klik op 'Update & Get Widget' om op te slaan.

Let op: je hoeft de snippet code niet te vervangen op de website.