Privacy - Recht op inzicht en vergetelheid voor eigenaren

In Booking Experts heb je de mogelijkheid om de gegevens van een eigenaar te exporteren en is het mogelijk om een eigenaar te anonimiseren.

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft een eigenaar het recht om inzage te vragen in zijn gegevens. Vraagt een eigenaar om inzage in de gegevens die jij van hem/haar verwerkt hebt? Dan moet je de eigenaar alles tonen wat je over hem verwerkt hebt. Naast het recht van inzage in zijn/haar gegevens, kan de eigenaar ook vragen om verwijdering van zijn/haar gegevens die jij van hem/haar hebt verwerkt.

Om dit voor jou als organisatie inzichtelijk te maken, hebben wij hier bij de eigenarenkaart een functie voor toegevoegd waarmee je alle informatie over een eigenaar kan exporteren. Daarnaast kun je op dezelfde plek de eigenaar anonimiseren.

Gegevens eigenaar exporteren

Zoek de eigenaar op via het zoekveld rechts bovenaan en open de eigenarenkaart door op de naam van de eigenaar te klikken. Klik vervolgens op de knop Persoonsgegevens. Vervolgens kan je kiezen welke gegevens je wilt exporteren.

Let op: Interne labels en notities in reserveringen en notities in de eigenarenkaart worden ook in de export meegenomen.

Eigenaar anonimiseren

Naast het exporteren van de gegevens van een eigenaar, heb je ook de mogelijkheid om een eigenaar te anonimiseren. Een eigenaar kun je alleen anonimiseren indien er geen openstaande (toekomstige) reserveringen zijn, geen actieve eigenarenafspraken zijn en de eigenaar inactief is. Zoek hiervoor de eigenaar op en klik op de naam van de eigenaar. Klik vervolgens op de knop Persoonsgegevens. Onderaan kan je klikken op de knop Markeer voor anonimisatie.