Systeemvertalingen

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

Systeemvertalingen

In het CMS wordt tekst/content op bepaalde plekken automatisch gegenereerd en dit kan gezien worden als de standaard. Neem bijvoorbeeld screenshot 1. Zo zie je bijvoorbeeld direct 'Beschikbaarheid en prijs' staan, deze tekst is bij iedere organisatie standaard hetzelfde zowel in het Nederlands als in de overige talen. Daarentegen kan deze tekst aangepast worden, naar persoonlijke voorkeur. In het rechter gedeelte zie je ook de mogelijkheid Neem optie in het blauw staan, hier zou je graag een andere tekst willen zien zoals bijvoorbeeld: Kies voor een optie. Om dit aan te passen kun je de volgende stappen zetten:

1. In de linkerkolom van het CMS klik je op Instellingen;
  2. Vervolgens klik je op Systeemvertalingen;
  3. Hierna verschijnt er een overzicht met allemaal verschillende opties en vertalingen, zoals te zien in screenshot 2;
  4. Bij het filter type je de content die je wilt aanpassen, in dit voorbeeld 'Neem optie';
  5. Na het gebruik van de filter, zul je het overzicht zien zoals in screenshot 3;
  6. Door de gewenste tekst in te voeren in het veld met de blauwe pijl en vervolgens op de diskette (opslaan) te klikken, zul je de tekst wijzigen. De pijl daarvoor zet de content terug naar het standaard mocht het niet naar wens zijn;
  7. Screenshot 4 geeft de aangepaste tekst weer, zoals te zien is de tekst 'Neem optie' vervangen door 'Kies voor een optie'.

Screenshot 1: Voorbeeld standaard content

Screenshot 2: Overzicht Systeemvertalingen

Screenshot 3: Tekst aanpassen 'Neem optie'

Screenshot 4: Aangepaste tekst met behulp van Systeemvertalingen