Statistieken koppelen met Google Spreadsheets

De statistieken van Booking Experts kunnen middels de "koppelfunctie'' geëxporteerd worden naar Google Spreadsheets. Dit kan je gebruiken om diepere analyses te maken van bepaalde statistieken.

Ga naar de Statistieken en selecteer de data die je wil zien, bijvoorbeeld de geboekte omzet per maand van afgelopen jaar. Klik vervolgens op de Koppel knop.

Let op: De land instelling in Google Spreadsheets moet voor het plakken van de koppelfunctie gewijzigd worden naar Verenigde Staten. Dit doe je door op Bestand te klikken en vervolgens op Spreadsheet instellingen. Bij Landinstelling moet Verenigde Staten geselecteerd worden.

De koppelformule kan vervolgens geplakt worden in Spreadsheets. Dit doe je door een cel te selecteren en de formule te plakken.

Let op: De data wordt zonder opmaak geplakt en daarom zullen er een aantal dingen gewijzigd moeten worden. Om bijvoorbeeld een datum juist weer te geven selecteer je de kolom en ga je naar Opmaak en vervolgens naar Getal. Selecteer de gewenste weergave.

Let op: We geven vanuit Booking Experts & Booking Boosters support op het gebruik van de statistieken, maar niet op het maken van diepere analyses en het verwerken in Google Spreadsheets.