Fiskaltrust App

🇬🇧 English translation

De Fiskaltrust App geeft je de mogelijkheid om betalingen Booking Experts te koppelen aan het Fiskaltrust systeem. Deze koppeling zorgt ervoor dat kassabonnen worden ondertekend via Fiskaltrust. Fiskaltrust helpt bij de fiscalisatie in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Denk aan het ondertekenen van alle financiële documenten en automatisch aangiftes. De handtekening wordt als QR-code weergegeven op de kassabonnen. In dit artikel leggen we uit hoe je deze kan installeren voor je eigen administratie(s).

1. Installeren van de applicatie
2. Administraties koppelen
3. Kassabonnen in Booking Experts
4. Kassabonnen in App store

1. Installeren van de applicatie

Om de applicatie te kunnen installeren dien je toegang te hebben tot de App Store. Er komt in dit geval een marktkraampje boven in je menubalk van Booking Experts te staan. Indien je dit nog niet hebt, vraag Support om de App Store voor je te activeren.

1. Klik op het icoontje voor de  App Store;
2. Kies vervolgens de  Fiskaltrust App;

3. Klik bij de applicatie op  +Installeer;

4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);
5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op   Installeer;

6. De app is geautoriseerd. Klik op OK om door te gaan;

De applicatie is succesvol geïnstalleerd! 🎉

2. Administraties koppelen

Om de kassabonnen te kunnen laten ondertekenen door Fiskaltrust dient de administratie gekoppeld te worden.

1. Kies bij  Commando's voor Instellingen;

2. Klik op +Toevoegen;

3. Voer de gegevens in voor de gewenste administratie;

De administratie is gekoppeld. Binnen de configuratie kun je de volgende handelingen verrichten:

- Een 'Nul bon' maken;

Verstuur dit commando nadat het apparaat in een foutmodus is gekomen. Je geeft hiermee aan dat het apparaat weer handtekeningen mag verstrekken.

- De configuratie 'In gebruik nemen';
Verstuur dit commando wanneer je het apparaat voor handtekeningen de eerste keer in gebruik neemt.

- De configuratie 'Testen';
Gebruik dit om te testen of er verbinding kan worden gemaakt met Fiskaltrust.

- De configuratie verwijderen en bewerken.

3. Kassabonnen in Booking Experts

Nadat de applicatie succesvol is ingericht zullen kassabonnen binnen Booking Experts worden voorzien van een QR code.

4. Kassabonnen in App store

In de App store kun je de bonnen inzien. In dit overzicht zie je de kassabon, configuratie en of deze bon een handtekening heeft. Heeft een kassabon geen handtekening, dan kun je de kassabon ondertekenen door op de bon te klikken. Je hebt ook de mogelijkheid om op deze kassabon door te klikken, zodat hij in Booking Experts wordt geopend.