Prijsregels

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit support artikel leggen we je uit wat een prijsregel is en hoe je deze kunt instellen voor je prijslijst(en).

1. Prijsregel maken
2. Prijsregel bewerken
3. Prijsregel verwijderen
4. Prijsregels Ex- en importeren

1. Prijsregel maken

Met prijsregels krijg je de mogelijkheid om een langer verblijf te stimuleren.
De berekening die je instelt voor de prijsregel zorgt ervoor dat de nachtprijzen van de betreffende periode bijvoorbeeld 10% goedkoper worden na 3 nachten. Ook kun je hier een vast bedrag per nacht aan korting geven.
Daarnaast heb je de mogelijkheid om nachtprijzen in een bepaalde periode aan te zetten bij een verblijf van minimaal 3 nachten. Zo kun je er voor kiezen om in het weekend minimaal 3 nachten aan te bieden maar wel nachtprijzen in te voeren.

Let op! De prijsregels worden niet over vaste sets aan nachten gerekend. Wanneer je bijvoorbeeld in een periode enkel een verblijf van 3 nachten aanbiedt, zal hierover geen korting worden gerekend.

Om prijsregels in te stellen navigeer je naar:

1. Het tabblad Inrichting;
2. Kies voor Prijslijsten;
3. Klik op de betreffende prijslijst waarvoor je een prijsregel wilt aanmaken;
4. Klik op het tabblad voor de Ingewikkelde prijzen;
5. Klik op de knop Prijsregels;

6. Klik op + Nieuwe prijsregel;
7. Vul de gegevens naar wens in;

8. Voeg de prijsregel toe.

2. Prijsregel bewerken

Wanneer je een prijsregel wilt bewerken om bijvoorbeeld een ander percentage te hanteren of de geldigheid ervan te verlengen navigeer je naar:

1. Het tabblad  Inrichting;
2. Kies voor  Prijslijsten;
3. Klik op de betreffende prijslijst waarvoor je een prijsregel wilt aanmaken;
4. Klik op het tabblad voor de  Ingewikkelde prijzen;
5. Klik op de knop Prijsregels;
6. Klik bij de betreffende prijsregel op Bewerk;

7. Pas de gegevens naar wens aan;
8. Bewaar de prijsregel

3. Prijsregel verwijderen

Wanneer je een prijsregel wilt verwijderen navigeer je naar:

1. Het tabblad  Inrichting;
2. Kies voor  Prijslijsten;
3. Klik op de betreffende prijslijst waarvoor je een prijsregel wilt verwijderen;
4. Klik op het tabblad voor de  Ingewikkelde prijzen;
5. Klik op de knop Prijsregels;
6. Klik bij de betreffende prijsregel op  Verwijder.

4. Prijsregels Ex- en importeren

Het is mogelijk om de reeds gemaakte prijsregels te exporteren om deze vervolgens bij een andere prijslijst te importeren.

1. Ga naar het tabblad Inrichting;
2. Kies voor Prijslijsten;
3. Klik op de betreffende prijslijst waarvoor je een prijsregel wilt ex- of importeren;
4. Klik op het tabblad voor de Ingewikkelde prijzen;
5. Klik op de knop Prijsregels;
6. Klik onderaan de pagina op ex- of importeren.