Recreatheek App

De Recreatheek App geeft je de mogelijkheid om Booking Experts te koppelen aan je account van de Recreatheek. Zo integreer je eenvoudig jouw verhuurfaciliteiten en animatieprogramma in Booking Experts. In dit supportartikel leggen we uit hoe je deze kunt installeren voor je eigen administratie(s).

1. Installeren van de applicatie
2. De Recreatheek in de Mijn Omgeving
3. De Recreatheek in de backoffice
4. Inzicht in notitieveld

1. Installeren van de applicatie

Om de applicatie te kunnen installeren dien je toegang te hebben tot de App Store. Zodra je de toegang hebt, komt een marktkraampje boven in je menubalk van Booking Experts te staan. Indien je dit nog niet hebt, vraag Support om de App Store voor je te activeren.

1. Klik op het icoontje voor de  App Store;

2. Kies vervolgens de Recreatheek App;

3. Klik bij de applicatie op  +Installeer;

4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);

5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op  Installeer;6. Kies bij  Commando's voor Instellingen en laat dit tabblad openstaan;

7. Je gaat nu naar de Recreatheek. Ga naar instellingen en klik daarna weer op instellingen;

8. Scroll naar beneden en kopieer de 'Booking Experts APP Koppelingscode'. Zie je de koppelingscode niet staan? Neem dan contact op met info@recreatheek.nl. Zij kunnen dit voor je aanzetten, waardoor je deze wel ziet;

9. Zodra je deze hebt gevonden, plak je deze hier in de 'Booking Experts APP Koppelingscode' en klik je op opslaan.

De applicatie is succesvol geïnstalleerd! 🎉

2. De Recreatheek in de Mijn Omgeving

Zodra je de Recreatheek hebt geïnstalleerd, ziet een gast de onderstaande twee widgets in de Mijn Omgeving terugkomen. Indien een gast doorklikt naar het animatieprogramma en zich in de vervolgstap wil inschrijven voor een activiteit, zorgt de koppeling ervoor dat gastgegevens direct worden ingeladen. Hierdoor hoeft de gast geen gegevens meer in te vullen. Hetzelfde geldt ook indien men een reservering wilt maken voor bijvoorbeeld de fietsverhuur of andere ingestelde mogelijkheden.

3. De Recreatheek in de backoffice

Indien je voor een gast een reservering wilt maken, kun je de reservering opzoeken in Booking Experts en klik je vervolgens op ' Apps'. Je gaat vervolgens naar de Recreatheek en je kunt daar een reservering of inschrijving maken. Omdat je naar de Recreatheek gaat vanuit Booking Experts, zullen ook dan gastgegevens direct worden gevuld.

4. Inzicht in notitieveld

In het notitieveld van de reservering zal een overzicht verschijnen van de gemaakte reservering. Hier kun je het reserveringsnummer uit de Recreatheek terugvinden.