Vipio App

🇬🇧 English translation

De Vipio App van geeft je de mogelijkheid om Booking Experts te koppelen aan je Vipio registratie. In dit artikel leggen we uit hoe je deze kan installeren voor je eigen administratie(s).

1. Installeren van de applicatie
2. Kosten koppelen aan het Vipio kanaal

1. Installeren van de applicatie

Om de applicatie te kunnen installeren dien je toegang te hebben tot de App Store, er komt in dit geval een marktkraampje boven in je menubalk van Booking Experts te staan. Indien je dit nog niet hebt, vraag Support om de App Store voor je te activeren.

1. Klik op het icoontje voor de   App Store;
2. Kies vervolgens de   Vipio App;

3. Klik bij de applicatie op   +Installeer;

4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);
5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op   Installeer;

6. Je Vipio account is zojuist gekoppeld aan Booking Experts!

De applicatie is succesvol geïnstalleerd! 🎉

2. Kosten koppelen aan het Vipio kanaal

Nadat de installatie in stap 1 compleet is, zal de Vipio App een nieuw kanaal aanmaken in je administratie. Het is dus belangrijk dat je er voor zorgt dat de juiste kostenposten voor dit kanaal ingesteld zijn én dat eventuele betalingsregelingen worden ingesteld.

De accommodaties die worden aangeboden op de Vipio website zal je met het sales team van Vipio doornemen, dit kun je in gedachten houden bij het instellen van de kostenposten. Op basis van die afspraken haalt Vipio de betreffende accommodaties, mét gegevens op uit Booking Experts.

3. Commissie verwerken in kanaalfactuur

Wanneer Vipio een reservering aanmaakt in jouw administratie wordt dit gedaan aan de hand van de huur en kostenposten welke toegepast zijn op het kanaal Vipio. Dit bedrag wijkt af van de daadwerkelijke uitbetaling. Dit verschil zit in de commissie.

Om dit verschil recht te trekken kun je kostenpost met prijsberekening 'Percentage van de huur en verplichte kostenposten' toevoegen. Het percentage is afhankelijk van jouw afspraak met Vipio.
Let op! Vipio rekent het commissiepercentage exclusief btw. Voorbeeld: commissiepercentage is 10%. Het percentage van de kostenpost dient dan 10% + 21% = 12,1% te zijn.

Er kan verschil ontstaan omdat toeristenbelasting bij Vipio is uitgesloten van commissie. De prijsberekening in Booking Experts is hier niet op ingesteld. Dit verschil dien je handmatig te corrigeren.