Instellen zoek & boek website

Goed dat je hebt gekozen voor het reserveringssysteem van Booking Experts! Nadat Booking Experts ingericht is, is het natuurlijk belangrijk dat bezoekers een verblijf kunnen gaan boeken op jullie eigen website. Je kan ervoor kiezen om het ParkCMS van Booking Experts af te nemen of je huidige website te gebruiken.

ParkCMS

Ons eigen gebouwde CMS is real-time gekoppeld aan ons reserveringssysteem en kent daarnaast nog vele handige mogelijkheden. Wilt u hierover meer informatie ontvangen, neem dan contact op met sales@bookingexperts.nl

Huidige website gebruiken

Wil je graag je huidige website blijven gebruiken, dan is het ook mogelijk om een zoek & boek op een subdomein in te stellen. Hieronder vind je daarvoor de instructies.

Zoek en boek website op subdomein

Wanneer je ervoor kiest om jullie huidige website te blijven gebruiken, dan stellen wij voor jullie de zoek & boek website in op een subdomein.

Afhankelijk van de wens voor een meertalige zoek & boek website, kunnen dit bijvoorbeeld de URL's van de zoek & boek website worden:

NL > boeken.jouwdomein.nl/reserveren

DE > buchen.jouwdomein.nl/buchen OF buchen.jouwdomein.de/buchen

EN > book.jouwdomein.nl/book OF book.jouwdomein.com/book

FR > reserver.jouwdomein.nl/reserver OF reserver.jouwdomein.fr/reserver

Etc.

Om dit te kunnen realiseren moeten er aanpassingen gedaan worden aan de DNS van het domein van jullie website. Je dient hiervoor de volgende CNAME records in te stellen:

• boeken
  • buchen
  • book
  • reserver

De waarde welke voor deze records ingesteld dient te worden is:

• cms.bookingexperts.nl

Het aanpassen van de DNS dient te gebeuren door de domeinbeheerder. Heb je zelf toegang tot de DNS en heb je hulp nodig bij deze aanpassingen, neem dan gerust contact op met support@bookingboosters.nl

Hieronder een visueel overzicht hiervan:

Integratie van zoek & boek

Wat betreft de integratie van de zoek&boek op jullie eigen website zijn er meerdere mogelijkheden:

1. Jullie plaatsen deeplinks naar de zoek & boek
  2. Jullie maken op de homepage een formulier
  3. Optioneel: Volledige API Integratie

1. Deeplink naar de zoek & boek

Je kan op je website een button toevoegen waarin je rechtstreeks linkt naar de zoek en boek website, zie de voorbeelden hieronder:

Kampina Staete [website]

Clofers [website]

2. Formulier plaatsen op de homepage

Het is mogelijk om middels een formulier door te linken naar de zoek & boek website, zie de voorbeelden hieronder:

De Lemeler Esch [website]

Koe in de kost [website]

3. Optioneel: Volledige API Integratie

Optioneel is het namelijk ook mogelijk om middels een Volledige API Integratie de zoek en boek te integreren. Klik op link voor meer technische informatie.

Meer informatie

Werken jullie met een extern webbureau en vind je het makkelijker dat dit bureau rechtstreeks met ons contact opneemt, of wil je simpelweg zelf meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij nadere informatie kunnen geven over de mogelijkheden.