PAY.nl App

🇬🇧 English translation

Werk je al met de betaalprovider PAY.nl? Of wil je met hen samenwerken? In dit artikel leggen we uit hoe je deze App kan installeren voor je eigen administratie(s).

1. Account aanmaken
2. Installeren van de applicatie
3. Betaalprovider app aanmaken en koppelen in Booking Experts
4. Pinbetalingen via PAY pin terminal

1. Account aanmaken

Wil je online betalingen goed afhandelen en wil je ook een betaaloplossing op locatie, via pin? Werk dan met PAY.nl. De pin terminals laden automatisch in via de App met Booking Experts. Hier is geen losse set-up voor nodig. Ook kan je terugpinnen via de PAY.nl pinapparaten.

1. Maak een account aan via deze link;
2. Zet het vinkje aan voor een Actie of partnercode en voer daar in: BOOKINGEXPERTS.
3. Doorloop de stappen en registreer je account.

2. Installeren van de applicatie

We leggen hier uit hoe je de App installeert.

1. Klik op het icoontje voor de   App Store;

2. Kies vervolgens de PAY.nl App;
3. Klik bij de applicatie op   Installeer;
4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);
5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op  Installeer;
6. De app is geautoriseerd. Klik op OK om door te gaan.

De applicatie is succesvol geïnstalleerd! 🎉

3. Betaalprovider koppelen in Booking Experts

Wanneer je een account bij PAY.nl hebt aangemaakt en je de PAY.nl App geïnstalleerd hebt, kun je deze koppelen in Booking Experts. Per administratie en valuta kun je een aparte betaalprovider app koppelen. Om een betaalprovider app te koppelen dien je de volgende stappen te doorlopen:

1. Ga via het  tandwieltje naar het submenu Betaalproviders;
2. Klik op  Nieuw om een nieuwe koppeling te maken;
3. Selecteer de Betaalprovider app;

4. Voer een Omschrijving in voor de betaalprovider app;
5. Selecteer de hiervoor aangemaakte Betaalprovider app (PAY.nl);
6. Geef aan of deze betaalprovider gebruikt mag worden voor betalingen via de kassa;

Note: gebruik je pinterminals van PAY.nl die je wil koppelen? Dan dien je de kassa aan te zetten.

7. Kies, indien beschikbaar voor de kassa, welke betaalmethode je hiervoor wilt hanteren (ideaal is om hier een nieuwe betaalmethode voor aan te maken);
8. Kies op welke facturen deze van toepassing is;
9. Selecteer de gewenste Betaalmethode voor de betalingen;
10. Klik op Betaalprovider app bewaren;
11. Wijs indien nodig de betaalprovider app toe aan de betreffende valuta;
12. Ga terug naar het overzicht van de betaalproviders en klik op Instellingen;

13. Voer de gevraagde informatie in;

• AT-code*
  • API Token*
  • Service ID

14. Klik op Valideer

4. Pinbetalingen via PAY pin terminal

Als je een betaling opboekt via de kassa of op een reservering en je kiest de betaalmethode pin, dan opent zich het PAY.nl scherm waarmee je de gewenste pinterminal kunt aansturen. Heb je meerdere terminals? Dan heb je bij elke betaling de keuze.