Verlooptijd onbevestigde reserveringen

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit artikel lees je hoe je de verlooptijd van onbevestigde reserveringen van (alle) kanalen kunt wijzigen. Hiermee zorg je ervoor dat een niet afgeronde reservering niet uren lang je accommodatie blokkeert en je deze snel weer kunt verhuren aan een andere gast.

1. Verlooptijd instellen of wijzigen


1. Verlooptijd instellen of wijzigen

Wanneer een gast een reservering via je eigen website of dat van een direct gekoppelde touroperator maakt en afhaakt bij de betaalstap, wordt de accommodatie geblokkeerd voor de gast. Op deze manier heeft de gast nog de mogelijkheid om de betaling opnieuw te starten en de reservering af te ronden. Hoe lang deze geblokkeerde periode is, kun je zelf instellen.

Om de verlooptijd van onbevestigde reserveringen in te stellen of aan te passen ga je naar het betreffende kanaal.
Kies Bewerk, onder de Algemene instellingen vindt je de 'Verlooptijd onbevestigde reserveringen'.

Standaard staat deze voor nieuwe kanalen op 1 uur. Je kan deze naar wens aanpassen, hierbij is het laagst mogelijke 0,1 uur.
Elke 10 minuten worden de reserveringen nagekeken die in aanmerking komen om automatisch geannuleerd te worden.

Let op! Indien je werkt met een 'Verlaten winkelmandje email' en je deze wilt blijven gebruiken moet de verlooptijd op meer dan 2,5 uur gezet worden.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.