Groepsboekingen

In het BEX CMS is het mogelijk om groepsboekingen via je eigen website te realiseren. Je kan er zelf voor kiezen om groepsboekingen wel of niet mogelijk te maken op je website. Standaard staat de mogelijkheid voor groepsboekingen niet ingesteld. Wil je groepsboekingen aanbieden op jouw website? Lees dan hieronder hoe je dat zelf kan instellen.

Activeer groepsboekingen op jouw website

Ga in het BEX CMS naar de 'Zoek & boek instellingen'. Op deze pagina heb je helemaal bovenaan de instellingen de mogelijkheid om 'Multi booking' te activeren.

Wat gebeurt er vervolgens op de website?

• Op de website zal er een winkelmandje verschijnen. Het winkelmandje bevindt zich rechts naast de zoek en boek knop in het hoofdmenu.
  • Op de accommodatie pagina zal nu in plaatst van een 'Boek nu' knop een 'Voeg toe' knop te zien zijn.
  • Ook op de zoek en boek pagina zal nu een 'Voeg toe' knop te zien zijn.
  • Wanneer een bezoeker een accommodatie toevoegt aan zijn winkelmand, zal dit in een pop-up getoond worden. Middels deze pop-up kan de bezoeker doorgaan naar het boekingsproces of kan men verder kijken naar extra toe te voegen accommodaties.
  • Een bezoeker kan maximaal 5 accommodaties toevoegen aan het winkelmandje.

Wat gebeurt er in het boekingsproces?

In het boekingsproces zal per gekozen accommodatie het volgende gevraagd worden:

• het reisgezelschap
  • de extra voorzieningen
  • een keuze op kaart
  • de gewenste upgrades

Er zal in het boekingsproces alleen gevraagd worden naar de persoonlijke gegevens van de hoofdboeker. Hierin verandert er niets ten opzichte van de bestaande checkout.

• Een groepsboeking kan alleen gemaakt worden wanneer er meerdere accommodaties toegevoegd zijn, waarbij de verblijfsperiode minimaal 1 dag gelijk is aan elkaar.
  • Er kunnen maximaal 5 accommodaties worden toegevoegd aan een groepsboeking

Let op: wanneer je groepsboekingen toe staat op je website, is het goed om je huidige Google Tag Manager inrichting na te lopen om te kijken of alle gewenste data wordt doorgeschoten naar de gewenste marketingkanalen (Analytics, TradeTracker, Facebook, etc). Waar voorheen altijd maar 1 accommodatie geboekt kon worden, kunnen er nu namelijk meerdere accommodaties geboekt worden.