Afrekeningmethodes

Er zijn 4 verschillende manieren om af te rekenen met de eigenaar, namelijk op vertrek, op aankomst, met overlap en op bevestiging.


Op vertrek

De afrekeningsmethode op vertrek, zorgt ervoor dat de reserveringen op basis van vertrekdatum worden afgerekend. Maak je een afrekening van 1 september tot 30 september, dan worden alle reserveringen met een vertrekdatum in september hierop meegenomen.


Mocht een reservering nog niet uitgecheckt zijn terwijl de einddatum van de reservering binnen de periode van afrekenen valt dan staat de melding (nog niet uitgecheckt) achter het reserveringsnummer.

Op aankomst

De afrekeningingsmethode op aankomst, zorgt ervoor dat de reserveringen op basis van aankomstdatum worden afgerekend. Onder de afrekeningsmethode kun je het aantal dagen dat je voor aankomst wilt afrekenen instellen.

Stel dat je 14 dagen voor aankomst wilt afrekenen met de eigenaar. Je maakt een afrekening van van 1 september tot 30 september; hierin worden alle reserveringen afgerekend van 15 september tot 14 oktober.

Wordt er een reservering gemaakt met aankomst binnen 14 dagen, dan wordt deze niet op deze afrekening meegenomen. Deze zal dan nog handmatig moeten worden afgerekend.

Met overlap

Wil je de reserveringen evenredig over de afrekeningsperiode afrekenen met de eigenaar, dan kun je kiezen voor overlap. Maak je een afrekening van 1 september tot 30 september en heb je een reservering van 29 september tot 3 oktober, dan wordt deze gesplitst. Eerst wordt de periode van 29 september tot 30 september afgerekend. Vervolgens wordt op de volgende afrekening de periode van 1 oktober tot 3 oktober afgerekend.


Op bevestiging

De afrekeningsmethode op bevestiging zorgt ervoor dat de reserveringen worden afgerekend op de datum van bevestigen. Maak je een afrekening van 1 september tot 30 september, dan worden alle reserveringen die bevestigd zijn in september hierop meegenomen. Dit kunnen dus ook reserveringen zijn die pas volgend jaar verblijven.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.