Energievoorschot aanmaken

Het is mogelijk om een energiekosten voorschot in rekening te brengen bij een eigenaar. Een energiekosten voorschot kan je aanmaken in de standaard periodieke kosten.

Energiekosten voorschot aanmaken

Om een energiekosten voorschot aan te maken maak je een nieuwe standaard periodieke kostenpost aan. Het is belangrijk dat je het vinkje Energiekosten voorschot aanvinkt. Alleen dan wordt de periodieke kostenpost als voorschot aangemerkt om later te verrekenen met de meterstanden factuur.

Daarnaast kies je hoe vaak je het voorschot in rekening wilt brengen en vervolgens voer je een prijs in en koppel je de grootboekrekening. Ook hier kan je meerdere prijzen invoeren. Stel de prijs wordt volgend jaar verhoogd dan kan je dit in de standaard periodieke kostenpost al invoeren.

Voor standaard periodieke kostenposten waar een jaarbedrag, jaarbedrag met vaste datum, kwartaalbedrag of maandbedrag ingevoerd is wordt een verwachte periodieke factuur klaargezet. Dit is dus niet van toepassing wanneer je kiest voor een vast bedrag per factuur.

Overzicht standaard periodieke kostenposten

In het overzicht van de standaard periodieke kostenposten zie je in de kolom "Voorschot" een vinkje staan als de periodieke kostenpost is aangemerkt als energiekosten voorschot.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.