API-key van een kanaal

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit artikel wordt uitgelegd wat een API-key is en waar je de API-key van een kanaal in het systeem kunt terugvinden.

Elk kanaal heeft een eigen, unieke API-key. Met deze API-key kan het kanaal communiceren met Booking Experts. Wanneer je bijvoorbeeld werkt met een kanaal dat reserveringen plaatst in jullie systeem dan kan het kanaal deze API-key bij jullie opvragen. Hiermee wordt vervolgens de connectie met jullie administratie in Booking Experts gemaakt.

1. Ga via het tandwieltje rechts bovenin naar Administratie instellingen;
2. Kies in het rechter submenu voor Kanalen;
3. Is het kanaal nog niet aangemaakt? Dan kun je een kanaal aanmaken door op Nieuw te klikken. Is het kanaal al wel bekend, klik dan op de naam van het kanaal;

4. Ga naar het tabblad Overzicht;
5. Geef de API-key door aan het kanaal.