Kanaal betaling afwikkelen

Van de kanalen waarbij het kanaal de betaling van de gast ontvangt zal je eens in de zoveel tijd een kanaalafrekening ontvangen. Deze kanaalafrekeningen kan je verwerken in Booking Experts.

Kanaalafrekening verwerken

Om snel een overzicht te hebben van de facturen van een bepaald kanaal ga je via Financieel naar Kanaalafrekeningen. Klik op de naam van de touroperator waarvoor je de kanaalafrekening wilt controleren en verwerken.

Vul hiervoor het totaalbedrag in welke je van de touroperator hebt ontvangen. Met behulp van het filter kun je de niet betaalde facturen van een bepaalde periode opzoeken. Je kan reserveringen opzoeken op basis van de aankomst- of de vertrekdatum.

Vervolgens zie je een overzicht van alle reserveringen die aan het filter voldoen. Van iedere reservering zie je de huur, het totaalbedrag en het totale openstaande bedrag. In het vakje ontvangen vul je het bedrag in wat je van de touroperator voor deze reservering ontvangen hebt.

Onderaan het scherm geef je in op welke betaalmethode de betalingen verwerkt mogen worden en op welke betaaldatum. Klik op Betalingen boeken om de betalingen op de kanaal facturen te verwerken. Wanneer de facturen dan volledig betaald zijn zullen deze ook verdwijnen bij de openstaande betalingen.