Google Ads Gebruikers uitnodigen en de Betaalmethode

Uitnodigen van een Gebruiker om de Betaalmethode in te Stellen

Als je anderen toegang wilt geven tot je Google Ads-account en hen wilt laten helpen met het beheren van de betaalmethode, volg dan deze stappen om ze uit te nodigen:

Stap 1: Toegang tot Accounttoegang

1. Log in op je Google Ads-account.
  2. Ga naar het instellingenmenu door op het gereedschapspictogram in de rechterbovenhoek te klikken en selecteer "Toegang en beveiliging" in het drop-downmenu.

Stap 2: Nieuwe Gebruiker Toevoegen

1. Klik op de blauwe plusknop of de knop "Gebruiker toevoegen".
  2. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen om de betaalmethode in te stellen.

Stap 3: Selecteer het Juiste Toegangsniveau

Kies het juiste toegangsniveau voor de nieuwe gebruiker. Voor het instellen van de betaalmethode is 'Facturering' vaak het relevante toegangsniveau. Zorg ervoor dat de optie "Toegang tot facturering" is aangevinkt.

Stap 4: Verstuur de Uitnodiging

1. Klik op "Uitnodigen" om de uitnodiging te verzenden.
  2. De persoon ontvangt nu een e-mailuitnodiging om toegang te krijgen tot je Google Ads-account.

Instructies voor de Genodigde Gebruiker

De uitgenodigde gebruiker ontvangt een e-mail met instructies om toegang te krijgen tot je Google Ads-account en de betaalmethode in te stellen. Zorg ervoor dat zij de volgende stappen volgen:

1. Open de e-mailuitnodiging en klik op de link om toegang te krijgen tot het Google Ads-account.
  2. Volg de instructies om een nieuw Google-account aan te maken of log in met een bestaand account.
  3. Zodra ingelogd, ga naar het gedeelte "Facturering en Betalingen" om de betaalmethode in te stellen, zoals eerder in dit artikel beschreven.

Opmerking

Het is belangrijk dat de uitgenodigde gebruiker de benodigde rechten heeft om factureringsopties te beheren. Als ze problemen ondervinden, kunnen ze contact opnemen met het Google Ads-ondersteuningsteam.

Hoe stel ik een Betaalmethode in voor Google Ads?

Het instellen van een betaalmethode voor je Google Ads-account is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je advertentiecampagnes soepel verlopen. Volg onderstaande stappen om eenvoudig je betaalmethode toe te voegen aan je Google Ads-account.

Stap 1: Inloggen op je Google Ads-account

Ga naar Google Ads en log in op je account. Zorg ervoor dat je de juiste inloggegevens gebruikt die zijn gekoppeld aan het Ads-account waarvoor je de betaalmethode wilt instellen.

Stap 2: Toegang tot Facturering en Betalingen

Eenmaal ingelogd, ga naar het instellingenmenu door op het gereedschapspictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken. Selecteer vervolgens Instellingen en vervolgens Betaalmethoden.

Stap 3: Betalingsmethode toevoegen

Binnen het gedeelte "Facturering en Betalingen", zoek je naar de optie om een nieuwe betaalmethode toe te voegen. Dit kan variëren afhankelijk van je locatie en de specifieke instellingen van je account, maar het zou meestal aangeduid worden als "Betaalmethoden beheren" of iets vergelijkbaars.

Stap 4: Kies je Betaalmethode

Je wordt nu gevraagd om een betaalmethode te selecteren. Google Ads ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards en bankoverschrijvingen. Vul alle vereiste gegevens in, inclusief het kaartnummer, de vervaldatum en de verificatiecode.

Stap 5: Verifieer je Betaalmethode

Na het invoeren van de vereiste gegevens, zal Google Ads je vragen om de nieuwe betaalmethode te verifiëren. Dit kan een autorisatiebedrag zijn dat tijdelijk op je kaart wordt vastgehouden en vervolgens wordt teruggestort. Dit kan een paar werkdagen duren.

Stap 6: Opslaan en Voltooien

Zorg ervoor dat je alle ingevoerde informatie hebt gecontroleerd en klik op de knop om je nieuwe betaalmethode op te slaan. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een betaalmethode toegevoegd aan je Google Ads-account!

Houd er rekening mee dat het enkele minuten kan duren voordat de wijzigingen zijn verwerkt. Zodra de nieuwe betaalmethode is ingesteld, ben je klaar om advertentiecampagnes te starten en te beheren.

Als je nog steeds problemen ondervindt of aanvullende hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op of met het Google Ads-ondersteuningsteam