Bron van herkomst (verkeersbron)

🇬🇧 English translation

In dit artikel lees je hoe je de bron van herkomst van een reservering aanmaakt en gebruikt.

1. Verkeersbron aanmaken
2. Verkeersbron bewerken
3. Verkeersbron archiveren

Met de bron van herkomst geeft de gast jou antwoord op de vraag: "hoe heb je ons gevonden?". De verschillende opties waarmee de gast kan antwoorden, kun je zelf aanleveren. De herkomst is de verkeersbron. Hierbij kun je denken aan: Google, Via-via, Advertenties, etcetera.

Verkeersbron aanmaken

1. Klik op het tandwieltje voor de administratie instellingen;
2. Klik in het rechter submenu op Verkeersbronnen;
3. Kies voor Nieuw;

4. Geef de verkeersbron de gewenste naam;
5. Indien van toepassing klik je op de vlaggetjes om de vertaling op te geven;
6. Klik vervolgens op Verkeersbron toevoegen.

In de statistieken kun je filteren op de verkeersbronnen die ingevoerd zijn. Hierdoor maak je bijvoorbeeld inzichtelijk hoeveel bevestigde reserveringen er via specifieke verkeersbronnen zijn binnengekomen.

Verkeersbron bewerken

Een bestaande verkeersbron kun je bewerken wanneer je bijvoorbeeld een vertaling wil toevoegen of de naam van de verkeersbron wenst aan te passen.

1. Ga via het tandwieltje naar Administratie instellingen;
2. Kies in het rechtersubmenu voor Verkeersbronnen;
3. Klik op de verkeersbron die je wenst aan te passen ;

4. Wijzig de gewenste gegevens;
5. Klik vervolgens op  Verkeersbron bewaren.

Verkeersbron archiveren

Wanneer je een verkeersbron niet meer op de website wil weergeven, dan kun je deze archiveren.

1. Ga via het tandwieltje naar de Administratie instellingen;
2. Kies in het rechter submenu voor Verkeersbronnen;
3. Klik vervolgens bij de verkeersbron die je wenst te archiveren op Archiveer.

De verkeersbron kun je na archiveren terugvinden bij het tabblad  Gearchiveerd