Administratie instellingen - Gasten

In de administratie instellingen op het tabblad gasten kan je instellen welke gastgroepen je wilt verbergen, kan je leeftijden instellen, postcodes uitsluiten voor toeristenbelasting en de instellingen voor de gastenlijst aanpassen.

Verborgen gasttypes

Het is mogelijk om gasttypes op je website te verbergen. Stel je hebt een park waarop geen huisdieren toegestaan zijn dan kan je ervoor kiezen om huisdieren te verbergen. De gast kan dan tijdens het invoeren van het reisgezelschap geen huisdieren aanvinken. Het zelfde kan je doen voor de gasttypes senioren, jongeren en baby's.

De gasttypes kinderen en volwassenen zijn niet te verbergen.

Leeftijden instellen

Per gasttype kan je de maximum leeftijd instellen. Voor senioren kan je enkel een minimum leeftijd invoeren. Het invoeren van de leeftijden kan handig zijn als bijvoorbeeld de toeristenbelasting vanaf een bepaalde leeftijd van toepassing is. In de kostenpost kan je dan aanvinken op welk gasttype dit dan van toepassing is.

Als je gasttypes verbergt kan je voor dit gasttype ook geen leeftijd invoeren.

Gastenlijst

Als park kun je er voor kiezen om voor elke gast de persoonsgegevens op te vragen. Denk hierbij aan Voornaam, Achternaam, Geboortedatum, paspoortnummer en geslacht. De gast krijgt na het maken van de reservering het verzoek de gegevens in te vullen. Doet hij/zij dat niet dan ontvangen ze twee dagen voor aankomst alsnog een verzoek om deze gegevens in te vullen.

Instellingen gastenlijst

Hier kun je bepalen welke gegevens je precies wilt vragen, welke legitimatiebewijzen er opgegeven mogen/kunnen worden en voor wie in de reservering je deze gegevens wilt noteren.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.