Virtuele objecten (cluster objecten) in de statistieken

‘Virtuele’ objecten worden niet altijd getoond

Bij het bepalen van de beschikbare en verhuurde objectnachten nemen we enkel fysieke objecten mee in de berekening. ‘Virtuele’ objecten (welke door clusters zijn aangemaakt) worden hierin niet meegenomen.

Dit doen we omdat je anders een scheef beeld krijgt van de beschikbare capaciteit. Dit zijn effectief gezien ook geen echte objecten.

Bij het bepalen van de omzet nemen we enkel bevestigde reserveringen mee, deze kunnen zich op virtuele objecten bevinden en worden dan wel meegenomen.

Bij het verdelen van de omzet over de verschillende objecten, zoals bijvoorbeeld bij de RevPar en ADR gebeurt, kan het wel zijn dat de omzet op je virtuele object niet wordt getoond.

Dit gebeurt bij een uitsplitsing of filtering op basis van object.

Voorbeeld:

Virtueel object C bestaat uit de objecten A en B. Op object C heeft een reservering plaatsgevonden van 10 nachten, voor €100,-.

Bij het kijken naar een periode (van 20 dagen) die deze reservering bevat, zijn object A en B voor 20 dagen beschikbaar.


De RevPar van het gehele park is dan €100,- (omzet) / 2 (aantal objecten (A en B)) * 20 (aantal nachten) = €2,50.


De RevPar uitgesplitst per object is dan per object: 

A €0,- (omzet) / 1 (aantal objecten) * 20 (aantal nachten) = €0,-

B €0,- (omzet) / 1 (aantal objecten) * 20 (aantal nachten) = €0,-

C: €100,- (omzet) / 0 (aantal objecten worden niet meegenomen) * 20 (aantal nachten) = €0,-.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.