SPF-record toevoegen

Een SPF-record informeert mailboxen over de geautoriseerde mailservers die worden gebruikt voor het verzenden van e-mails. Het fungeert als een aanbeveling voor spamfilters, waarbij wordt aangegeven welke e-mails als legitiem moeten worden beschouwd en welke niet.

In dit artikel gaan we ervan uit de het domein in beheer is bij Booking Experts. Is je domein in beheer bij een externe beheerder? Stuur hen dan een verzoek om het SPF-record toe te voegen.

Hoe voeg je een SPF-record toe?

Ga naar het domeinbeheer in BEX PMS. Open het domein waarvoor je het SPF-record wil toevoegen. Onderaan de pagina vind je de DNS Instellingen, waar je nieuwe DNS records kan toevoegen, maar ook bestaande DNS records kan aanpassen.

Een SPF-record voeg je toe als een TXT-record. Je kan hiervoor het bestaande TXT-record aanpassen. Klik hiervoor op de drie puntjes achter het @ - TXT-record en klik op 'bewerk'.

Het SPF-record begint altijd met de SPF versie, te herkennen aan v=spf1. Het SPF-record eindigt altijd met -all. Hiertussen kan het gewenste SPF-record include statement worden toegevoegd.

Let hierbij op dat je de bestaande onderdelen van dit record niet verwijderd. Er kunnen namelijk ook andere hostnames toegevoegd zijn, zoals include:spf.bookingexperts.nl welke namens Booking Experts toegevoegd is.

We hanteren in dit voorbeeld even het volgende SPF include statment:  include:spf.example.nl.

Bij het toevoegen van dit record zal de TXT-regel er als volgt uit kunnen zien:

"v=spf1 a mx include:spf.bookingexperts.nl include:spf.example.nl -all"

Nadat je het TXT-record aangepast hebt, kan het tot 5 minuten duren voordat de aanpassing van kracht is.