Taken doorbelasten aan eigenaren

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit support artikel lees je hoe taken doorbelast kunnen worden aan eigenaren in Booking Experts.

Je kunt bepaalde kosten doorfactureren aan de eigenaar. Denk bijvoorbeeld aan kleine herstelwerkzaamheden van de technische dienst zoals het vervangen van een lamp. Deze lamp en de tijd van de werknemer kun je doorbelasten aan de eigenaar.

1. Kosten aanmaken
2. Werkbon aanmaken
3. Werkbon afronden
4. Factuur versturen

Kosten aanmaken

Alvorens je kosten kunt doorbelasten aan de eigenaar dien je hier kostenposten voor aan te maken. Let op! Dit zijn dus andere kostenposten dan de kostenposten voor reserveringen en de standaard periodieke kostenposten voor eigenaren.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Kosten;
3. Klik op de kostenpost om te bewerken;
4. Klik op Nieuwe kostenpost om een nieuwe kostenpost aan te maken;

5. Vul de gewenste gegevens in;
6. Klik op Taken kostenpost toevoegen om de taak aan te maken.

Werkbon aanmaken

Van een taak kun je een werkbon maken die je zou kunnen meegeven aan bijvoorbeeld de technische dienst. Indien de taak nog niet in het systeem staat dan zou je deze eerst handmatig moeten invoeren.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Ingeplande taken;
3. Klik vervolgens op de omschrijving van de taak om de werkbon te openen;

4. Klik op Print om de werkbon te printen en zo mee te geven aan bijvoorbeeld de technische dienst.

Werkbon afronden

Wanneer de taak is afgerond en je krijgt de werkbon terug dan kun je de gegevens van de werkbon overnemen om zo de basis te leggen voor de factuur.

1. Voer de tijd en de verbruikte materialen in. Wanneer je bij materialen begint met typen dan checkt het systeem of er al een kostenpost voor bestaat. Dan wordt deze automatisch toegevoegd;
2. Klik op Bewaren;
3. Is alles ingevoerd dan kun je de werkbon afvinken door te klikken op Afgerond;
4. Is de werkbon door een collega gecontroleerd dan vink je Nagekeken aan;
5. Vervolgens verschijnt de knop Factureer eigenaar.

Factuur versturen

Wanneer je klikt op Factureer eigenaar wordt automatisch een factuur aangemaakt voor de eigenaar.

Wanneer je de factuur niet afwikkelt door deze te versturen dan worden eventuele taken die nog doorgefactureerd moeten worden en die betrekking hebben op dezelfde accommodatie automatisch op deze factuur geboekt.

In de gele header kun je zien welke taken op deze factuur gefactureerd zijn.

Aan de rechter zijkant kun je de ingevoerde kosten toevoegen. De factuur kun je vervolgens op de gebruikelijk wijze versturen door op Verstuur factuur te klikken.