Administratieve instellingen - Gasten

In de administratie-instellingen op het tabblad "Gasten" kun je aangeven welke groepen gasten je wilt verbergen, kun je de leeftijd instellen, postcodes uitsluiten voor de toeristenbelasting en de instellingen voor de gastenlijst aanpassen.

Verborgen gasttypes

Het is mogelijk om gasttypes op je website te verbergen. Als je bijvoorbeeld een park hebt waar huisdieren niet zijn toegestaan, kun je huisdieren verbergen. De gast kan dan "geen huisdieren" aanvinken bij het invoeren van de reisgroep. Je kunt hetzelfde doen voor de gasttypen senioren, tieners en baby's.

De gasttypes kinderen en volwassenen kunnen niet worden verborgen.

Leeftijd instellen

Je kunt voor elk gasttype de maximumleeftijd instellen. Voor senioren kun je alleen een minimumleeftijd invoeren. Het kan handig zijn om leeftijdsinformatie in te voeren als bijvoorbeeld de toeristenbelasting vanaf een bepaalde leeftijd geldt. In de kostenpost kun je dan aanvinken op welk gasttype dit van toepassing is.

Als je gasttypes verbergt, kun je voor dit gasttype ook geen leeftijd invoeren.

Gastenlijst

Als park heb je de mogelijkheid om voor elke gast persoonlijke gegevens op te vragen. Dit zijn onder andere voornaam, achternaam, geboortedatum, paspoortnummer en geslacht. De gast wordt gevraagd deze gegevens in te voeren nadat hij een reservering heeft gemaakt. Als ze dit niet doen, krijgen ze twee dagen voor aankomst een verzoek om deze gegevens in te voeren.

Instellingen gastenlijst

Hier kun je aangeven welke gegevens je wilt vragen, welke identificatiedocumenten kunnen/mag worden getoond en voor wie je deze gegevens wilt verstrekken bij het maken van de reservering.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.