DATEV app

Let op: dit is geen geautomatiseerde integratie. Deze functie genereert een exportbestand dat compatibel is met DATEV, maar het importeren in DATEV moet handmatig worden gedaan door jou of je boekhouder.

In Booking Experts kun je financiële gegevens exporteren in een formaat dat compatibel is met DATEV. De export is gestructureerd door middel van samengevoegde posten, ook bekend als journaalposten, om de gegevens te vereenvoudigen en te stroomlijnen.

Je kunt geplande exporten instellen op basis van je boekhoudkundige behoeften, zoals dagelijks, wekelijks of maandelijks, zodat je gegevens up-to-date blijven.

De DATEV app installeren

Ga via de Booking Experts omgeving naar de App Store. Zoek naar DATEV en installeer de app. Zodra de app is geïnstalleerd, ga je verder met de configuratie.

Navigeer na de installatie naar de sectie Configuraties en stel de volgende velden in:

• Booking Experts Administration: selecteer jouw administratie.
    • DATEV consultantnummer: voer je DATEV consultantnummer in.
    • DATEV Klantnummer: voer het klantnummer in dat door DATEV is verstrekt.
    • DATEV Begin boekjaar: vul de begindatum voor het boekjaar in.
    • DATEV Lengte grootboekrekeningnummer: bepaal de lengte van je grootboekrekeningnummers in DATEV.
    • Frequentie: kies hoe vaak je gegevens wilt exporteren, bijvoorbeeld maandelijks.
    • Begindatum: stel de datum in vanaf wanneer je wilt dat de gegevensexport start.

Het veld 'Einddatum' is optioneel. Als je dit veld leeg laat, wordt alles tot het heden geëxporteerd. Wees voorzichtig als je reserveringen de einddatum overschrijden, want boekingen die na deze datum worden gemaakt, kunnen nog steeds omzet genereren.

Journaalposten

Booking Experts gebruikt journaalposten, ook wel samengevoegde posten genoemd, voor de export. Deze journaalposten combineren soortgelijke transacties tot gegroepeerde totalen, waardoor het makkelijker wordt om financiële gegevens binnen het DATEV systeem te volgen en te analyseren. Journaalposten bevatten meerdere boekingen en betalingen samen in minder, beter hanteerbare records voor meer duidelijkheid en organisatie tijdens het exportproces.

Zodra de benodigde velden zijn ingevuld, klik je op 'Configuratie maken' om je instellingen op te slaan.