Meerdere valuta's gebruiken

Er zijn verschillende redenen om meerdere valuta’s te gebruiken. Jouw park kan locaties door heel Europa hebben, waar Britse Ponden, Euro’s, Kronen en Franken allemaal gebruikt worden. Tijdens het onboarding-proces bepalen jij en het team van Booking Experts welke valuta’s nodig zijn voor de operatie.

Deze administratieve instellingen kunnen op een later moment ook nog aangepast worden, wat handig is als jouw park een nieuwe locatie in een ander land krijgt.

Momenteel ondersteunt Booking Experts de volgende valuta’s: EUR, USD, CHF, CZK, TRY, CVE, ANG, GBP en NOK.

Wil je graag met USD werken in je systeem, maar gasten in elke gewenste valuta laten betalen? Het is mogelijk om een onderscheid te maken tussen de interne valuta die in je backoffice gebruikt wordt, en de opties die beschikbaar zijn voor gasten bij het betalen.

Bij een reservering zal het systeem automatisch de factuur en bestellingen instellen op de door de gast gekozen valuta. Zo ontvangt de gast een op maat gemaakte factuur in de valuta die hij of zij het prettigst vindt.


Wisselkoersen

Bij het werken met meerdere valuta’s ontkom je niet aan wisselkoersen in je systeem, omdat er omrekeningen nodig zullen zijn. We hebben ook een gedetailleerd artikel over wisselkoersen en hoe je deze kunt aanpassen.

🇩🇪🇬🇧

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.