ICY koppeling

🇬🇧 English translation

In dit support artikel lees je hoe je een koppeling met de energie beheersystemen van ICY in Booking Experts.

ICY levert energie beheersystemen (thermostaten, elektra punten voor je caravan, lezers voor meterstanden etc.). Met deze koppeling hebben we o.a. het uitlezen van meterstanden en het aanzetten van een elektra punt geautomatiseerd. Met deze koppeling kun je:

• Reserveringen die een gekoppelde accommodatie hebben, worden na bevestiging automatisch in ICY ingeschoten. Annulering zal de boeking weer uit ICY verwijderen. ICY zal vervolgens snappen wanneer de accommodatie op temperatuur moet zijn en wanneer de temperatuur weer omlaag kan. Er wordt geen amperage meegegeven, wat betekent dat het standaardamperage dat ICY hanteert wordt gebruikt.
  • Je kan bij een reservering het amperage aanpassen. Dit kan via het 'Bewerk' > dropdown bij een reservering ('Amperage aanpassen'). Als er al een amperage bekend is, wordt dat hier getoond.
  • ICY kan meterstanden ophalen voor piek- en daltarief en voor G/W/E. Om te weten welk veldje voor welke meterstand is, kun je dit nu invoeren bij het maken/bewerken van een meter. Het is mogelijk om zowel meters te hebben voor piek- en dal, maar ook gecombineerd.
  • Op plekken waar meterstanden ingevoerd kunnen worden (checkin/checkout en onder de sectie 'Meterstanden'), kunnen meterstanden van gekoppelde accommodaties automatisch opgehaald worden. Er zal dan een knopje aanwezig zijn om dit te doen ('Automatisch invullen').
  • Je kunt tijden meegeven aan de ampèrage van een reservering. Dit is handig op het moment dat een gast later uitcheckt.

Om een koppeling tot stand te brengen zullen we eerst een module moeten aanzetten voor 'Energiesystemen'. Met deze module kun je een koppeling tot stand brengen met ICY. Heb je deze module nog niet aanstaan maar wil je hier wel gebruik van maken? Mail dan naar support en wij zetten de module graag voor je aan.

Benodigde gegevens

Alvorens wij de koppeling kunnen maken hebben wij enkele gegevens van ICY nodig die je daar kunt opvragen:

• URL Endpoint
  • Username
  • Password
  • Organization
  • Branch

Met deze gegevens kan er een koppeling gemaakt worden.

Koppeling maken

1. Ga via het tandwieltje naar de Administratie Instellingen;
2. Kies in het rechter submenu voor Energie systemen;
3. Klik vervolgens op Nieuw -> ICY;

4. Vul de benodigde gegevens in die je hebt ontvangen van ICY en klik vervolgens op Energiesysteem toevoegen.

De koppeling is aangemaakt en actief. Via Acties kun je de koppeling eventueel bewerken of verwijderen. Door te klikken op Gekoppelde Accommodaties kun je de accommodaties gaan koppelen aan de actieve meters in de accommodaties.

Accommodaties koppelen

De Accommodaties in Booking Experts moeten nu gekoppeld worden aan een extern object bij ICY. Klik in het overzicht op Nieuw of op Maak je eerste gekoppelde accommodatie aan indien dit de eerste accommodatie is die je aanmaakt.

Kies de accommodatie die je wil koppelen en selecteer vervolgens de naam van het externe object. Sla de wijzigingen op.

Dit kun je herhalen voor alle accommodaties die gekoppeld moeten worden.

Veel gestelde vragen ICY

Is de koppeling real-time?
De koppeling is real-time. Wij zijn enkel afhankelijk van de (eventuele) verwerkingstijd van ICY.

Moet je bij het bewerken van de amperage een getal invoeren?
Hier dient altijd een getal ingevoerd te worden. Wij voeren hier standaard de ingestelde standaard van ICY in. Echter, je kunt hier meer maken door dit te bewerken.

Stuurt Booking Experts tijden of periodes door naar ICY?
Wij sturen enkel de periode waar de reservering op is gemaakt. Wij kunnen geen tijden in de koppeling meesturen.