Nedap (MOOV) Toegangspoort koppeling

🇬🇧 English translation

In dit support artikel lees je hoe je een koppeling voor de toegang kan maken middels een NEDAP (MOOV) koppeling.

1. ST&D
2. Nedap (MOOV) Toegangspoort koppeling instellen
3. Kaarttypes aanmaken of bewerken
4. Toegangskaart regels aanmaken, bewerken of verwijderen
5. Nieuwe kaart koppelen aan een reservering
6. Nieuwe kaart koppelen aan een eigenaar
7. Kentekenherkenning bij Nedap MOOV
8. Automatisch genereren op aankomstdag
9. Automatisch inchecken bij kentekenregistratie
10. Meerdere kentekens per kaart, maar één mag inrijden

ST&D

ST&D (Security Technics & Development) levert de hardware voor de toegangscontrole systeem voor Nedap MOOV. Nedap MOOV is een software platform voor toegangscontrole voor bijvoorbeeld slagbomen. Binnen Booking Experts kan er op verschillende manieren gewerkt worden.

ST&D is gecertificeerd integratiepartner van Nedap. Door deze samenwerking tussen ST&D en Nedap, kan ST&D voertuigsystemen leveren die het verkeer reguleren bij vakantieparken en campings. De Nedap systemen sluiten naadloos aan op de toegangsinstallaties waaronder de slagbomen van ST&D.

Nedap (MOOV) Toegangspoort koppeling instellen

Binnen de koppeling met Nedap (MOOV) zijn er verschillende manieren waarop gewerkt kan worden:

• Met geprinte, papieren kaarten;
  • Met vaste, plastic kaarten;
  • Met kentekenherkenning.

De initiële instelling van de koppeling is bij alle 3 de manieren hetzelfde.

Om de koppeling met het systeem van Nedap (MOOV) tot stand te brengen dien je eerst gebruik te kunnen maken van de module ‘toegangscontrole’. Wanneer je organisatie deze module nog niet aan heeft staan, neem dan contact op met support.

1. Ga naar het tabblad Toegang;
  2. Kies in het rechter submenu voor Toegangspoort systemen;
  3. Klik op de knop nieuw en kies voor Nedap MOOV toegangspoortsysteem;
  4. Hier word e vervolgens gevraagd om een URL, Gebruikersnaam, Wachtwoord en de Databasenaam in te voeren. Deze gegevens kun je bij Nedap opvragen;
  5. Klik op Toegangspoort systeem toevoegen om de gegevens op te slaan.

Vervolgens is het zaak om de verschillende kaarten aan te maken in Booking Experts zoals deze in het Nedap (MOOV) systeem staan, denk hierbij aan zwembadkaartjes, vaste/papieren poortkaartjes of kaarten op basis van kenteken.

Kaarttypes aanmaken of bewerken

1. Kies in het rechter submenu voor Kaarttypes;
  2. Klik op de knop nieuw en vul de gegevens in:
    1. Naam;
    2. Pas indien gewenst de start- en eindtijd van de kaart aan.
  3. Klik op Kaarttype toevoegen om de gegevens op te slaan.

Om een kaarttype te bewerken klik je op Bewerk bij de gewenste kaart.

Na het aanmaken van de kaarten is het zaak om bij de kaarten verschillende regels aan te maken. Hiermee kun je ervoor zorgen dat voor alle accommodaties achter toegangspoort 1 de juiste kaarten worden gegenereerd.

Toegangskaart regels aanmaken, bewerken of verwijderen

1. Kies in het rechter submenu voor Automatisch genereren;
  2. Klik op de knop Nieuwe kaartregel en vul de gegevens in:
    1. Kies het kaarttype waarvoor je de regel wil instellen;
    2. Kies de identificatiemethode voor deze regel;
    3. Vink, indien gewenst, Zet alle kaartnummers op één kaart aan om per reservering alle kaartnummers onder 1 kaart aan te maken;
    4. Kies of de regel toegepast moet worden via kostenposten, indien dit het geval is dien je dit bij de betreffende kostenpost aan te geven;
    5. Kies of de regel toegepast moet worden op alle reserveringen en kies hoevaak deze aangemaakt moet worden:
      1. Per stuk.
      2. Per persoon, kies de gastgroepen waarvoor deze kaart aangemaakt moet worden;
      3. Per verblijf;
      4. Kies of de regel geldt voor alle types, een specifieke type of dat deze geldt voor een specifiek type groep;
    6. Klik op Kaartregel toevoegen om de gegevens op te slaan.

Om een toegangskaart regel te bewerken klik je op Bewerk bij de gewenste regel.

Om een toegangskaart regel te verwijderen klik je op Verwijder bij de gewenste regel.

Nieuwe kaart koppelen aan een reservering

Het kan soms voorkomen dat je een extra kaart aan een reservering wil toevoegen omdat de gast bijvoorbeeld een logé krijgt voor enkele nachten. De logé mag in overleg met de organisatie ook met de auto het park op. Deze gegevens wil je in Booking Experts verwerken bij de specifieke reservering, voor het geval de kaart verloren gaat of niet meer goed werkt.

1. Ga naar de betreffende reservering;
  2. Klik bij de toegangskaarten op:
    1. Geen kaarten wanneer er nog geen kaarten zijn gegenereerd voor de reservering;
    2. 1 kaart (of het aantal actieve kaarten) wanneer er al wel kaarten zijn gegenereerd;
  3. Kies voor NEDAP MOOV #xxx;
  1. Kies Toegangskaarten maken;
  2. Kies het type kaart;
  3. Kies de identificatiemethode;
  4. Kies voor 1 van de twee mogelijkheden:
    1. Verzin nieuwe kaartnummers voor mij gebruik je in het geval je met geprinte kaarten werkt en het systeem dus een kaartnummer mag genereren, geef hier het aantal kaarten op welke je wil aanmaken;
    2. Ik wil kaartnummers ingeven gebruik je in het geval je vaste kaarten gebruikt welke je middels een scanner inleest. Klik met de muis in het invoerveld en scan de (verschillende) kaart(en) welke je wil aanmaken;
  5. Vink Zet alle kaartnummers op één kaart aan om alle kaartnummers samen te voegen;
  6. Vul de geldigheidsduur van de kaart in;
  7. Klik op Toegangskaarten toevoegen om de gegevens op te slaan.

Nieuwe kaart koppelen aan een eigenaar

Bij het werken met eigenaren met toegang op tot het park wil je dat zij onbezorgd op en af kunnen rijden of gebruik kunnen maken van het zwembad. Deze gegevens wil je in Booking Experts verwerken bij de specifieke eigenaar, voor het geval de kaart verloren gaat of niet meer goed werkt.

1. Ga naar de betreffende eigenaar;
  2. Klik bij de toegangskaarten op:
    1. Geen kaarten wanneer er nog geen kaarten zijn gegenereerd voor de reservering;
    2. 1 kaart (of het aantal actieve kaarten) wanneer er al wel kaarten zijn gegenereerd;
  3. Kies voor Nedap MOOV #xxx;
  4. Kies Toegangskaarten maken;
  5. Kies het type kaart;
  6. Kies de identificatiemethode;
  7. Kies voor 1 van de twee mogelijkheden:
    1. Verzin nieuwe kaartnummers voor mij gebruik je in het geval je met geprinte kaarten werkt en het systeem dus een kaartnummer mag genereren, geef hier het aantal kaarten op welke je wil aanmaken;
    2. Ik wil kaartnummers ingeven gebruik je in het geval je vaste kaarten gebruikt welke je middels een scanner inleest. Klik met de muis in het invoerveld en scan de (verschillende) kaart(en) welke je wil aanmaken;
  8. Vul de geldigheidsduur van de kaart in;
  9. Klik op Toegangskaarten toevoegen om de gegevens op te slaan.

Kentekenherkenning bij Nedap MOOV

Binnen de koppeling met Nedap MOOV zijn er verschillende manieren waarop gewerkt kan worden, twee hiervan worden hierboven reeds beschreven, de ander is de mogelijkheid te werken met kentekenherkenning.

Om te werken met kentekenherkenning heb je de module Kentekenplaten nodig. Wanneer je organisatie deze module nog niet aan heeft staan, neem dan contact op met support.

Vervolgens is het zaak om de verschillende kaart typen aan te maken in Booking Experts zoals deze in het Nedap MOOV systeem staan op basis van kenteken. Hoe je kaarttypes kunt aanmaken of bewerken lees je hier.

Ten slotte dien je voor de hierboven aangemaakte kaart typen de juiste regels in te stellen. Hoe je kaartregels kunt aanmaken of bewerken lees je hier.

Automatisch genereren op aankomstdag

Binnen de koppeling met Nedap MOOV (V2) geven wij de mogelijkheid om voor een reservering automatisch toegangskaarten aan te maken op de dag van aankomst. Hiervoor dient de aankomstdag overeen te komen met de dag van vandaag en dient de reservering bevestigd te zijn.

Let op! de reservering moet niet ingecheckt zijn en het genereren kan tot 10 minuten ;na het aanmaken van de reservering duren.

Wanneer je hiervan gebruik wil maken dien je dit in te stellen bij het toegangspoortsysteem:

1. Ga naar het tabblad Toegang;
  2. Kies in het rechter submenu voor Toegangssystemen;
  3. Klik op de toegangspoort om te bewerken;
  4. Selecteer Toegangskaarten automatisch genereren op de incheckdatum;
  5. Voer de Externe identificatie voor de verschillende soorten identificaties in;
  6. Klik op Toegangssysteem bewaren om de gegevens op te slaan.

Automatisch inchecken bij kentekenregistratie

Binnen de koppeling met Nedap MOOV geven wij de mogelijkheid om de reservering direct in te checken bij kentekenregistratie. Hiervoor dient de aankomstdag overeen te komen met de dag van vandaag en dient de reservering volledig betaald te zijn. Hierdoor heb je niet de kans dat een niet volledig betaalde reservering ingecheckt wordt, gasten kunnen dan wel inrijden.

Wanneer je hiervan gebruik wil maken dien je dit in te stellen bij het toegangspoortsysteem:

1. Ga naar het tabblad Toegang;
  2. Kies in het rechter submenu voor Toegangssystemen;
  3. Klik op de toegangspoort om te bewerken;
  4. Selecteer Toegangskaarten automatisch genereren en direct inchecken na kentekenscan;
  5. Voer de Externe identificatie voor de verschillende soorten identificaties in;
  6. Klik op Toegangssysteem bewaren om de gegevens op te slaan.

Meerdere kentekens per kaart, maar één mag inrijden

Wil je meerdere kentekens registreren op één kaart, maar de gast of eigenaar mag maar met één auto tegelijkertijd op het vakantiepark aanwezig zijn? Dit kan bij Nedap ingesteld worden door middel van 'Anti Passback'. Er kan dan maar één auto per kaart het park op. Komt een tweede auto? Dan blokkeert de kaart en kan de tweede auto dus niet inrijden. Als je dit aanvraagt bij Nedap, dan kunnen zij de instellingen verder gereed maken.