Bevestiging versturen

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

Op het moment dat de reservering in het systeem is aangemaakt wordt direct weergeven dat deze nog bevestigd moet worden. Je bevestigt de reservering door het versturen van de eerste factuur.  

1. Bevestiging versturen per e-mail of handmatig
2. Hoe kan ik zien op welke manier het verstuurd is?


Bevestiging versturen per e-mail of handmatig

1. Open de reservering;

2. Maak een keuze tussen Per e-mail versturen of Handmatig;

Uitleg: Je hebt bij reserveringsbevestigingen en andere informatie e-mails de mogelijkheid om deze per e-mail of handmatig te versturen. Wanneer je ervoor kiest om per e-mail te verzenden zal de gast dit ontvangen op hun e-mail account. Je kan er ook voor kiezen om 'handmatig' te versturen. De gast ontvangt dit dan niet. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer gasten aan de balie iets veranderd willen hebben op hun factuur en er een kostenpost op de factuur moet worden toegevoegd of worden verwijderd. Het handmatig versturen van een factuur wordt pas gelogd wanneer er gelikt wordt op Download.

3. Klik onderaan op Verstuur factuur;
4. Met het versturen van de factuur, is de reservering bevestigd. 

Let op: Als je de bevestiging via de post wilt versturen, klink dan op de button Download.


Hoe kan ik zien op welke manier het verstuurd is?

Binnen de reservering houden wij allerlei gegevens bij, waaronder manier waarop de reserveringsbevestiging verstuurd is.

Per e-mail: Wanneer dit per email is geweest zie je dit onder de laatste acties. Hier zie je het factuurnummer met de titel van het bijbehorende email sjabloon dat verstuurd is.

Handmatig: Wanneer dit handmatig is geweest zie je onder de laatste acties niets staan. Dit omdat het systeem niet weet of je daadwerkelijk de reserveringsbevestiging met factuur geprint hebt en deze op de post hebt gedaan.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.