Overzicht verbleven nachten en aangifte toeristenbelasting

Overzicht aantal nachten creëren

Je kunt voor de aangifte van de toeristenbelasting een lijst met verbleven nachten uit Booking Experts exporteren. Hiervoor ga je naar het tabblad ‘Reserveringen’ en vervolgens naar het submenu ‘Verbleven nachten’. In het overzicht met verbleven nachten heb je de mogelijkheid om linksboven te filteren op een bepaalde datum of periode. Aan de hand van dit overzicht kun je de reserveringen eventueel controleren en desgewenst het aantal personen in de reservering aanpassen.

In het overzicht worden het aantal verbleven nachten in deze periode weergegeven alsmede het aantal personen geteld over elke nacht van het verblijf.

Voorbeeld: wanneer 3 volwassenen gedurende een periode van 7 dagen zijn verbleven, betekent dit dus dat er in totaal 21 nachten door volwassenen zijn verbleven!

Gegevens exporteren

Indien gewenst kun je deze gegevens exporteren voor een eenvoudige berekening van de toeristenbelasting. Klik hiervoor onderaan de pagina op de knop 'Exporteer'. Voor het berekenen van de verschuldigde toeristenbelasting in het exportbestand, tel je het aantal personen bij elkaar op waarvoor belasting gerekend wordt. Dit aantal vermenigvuldig je met de kosten van de toeristenbelasting per per persoon per nacht.  Het aantal is al vermenigvuldigd met het aantal nachten, dit hoef je dus niet meer te doen.

Verbleven nachten in één maand

Het overzicht van verbleven nachten is gemaakt voor de afdracht van toeristenbelasting. Hierbij wordt gekeken naar de einddatum van de reservering. De reserveringen waarvan een deel in de vorige maand valt, worden dus niet afgekapt als een nieuwe maand begint.

Wil je de verbleven nachten in één maand inzien? Dan kun je een export draaien van het aantal verbleven nachten. Deze export kan je handmatig verder uitfilteren of bewerken in Excel, zodat je alleen reserveringen overhoudt die binnen de maand vallen.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.