Gastenlijst

In de gastenlijst kunnen gasten hun gegevens invoeren. Je kan zelf bepalen welke gegevens je wilt ontvangen en of je deze van enkel de hoofdboeker of van alle gasten nodig hebt. In de administratie instellingen kan je op het tabblad gasten deze informatie instellen/aanpassen. Nadat je dit ingesteld hebt kunnen gasten na het maken van een reservering de gastenlijst invullen via de Mijn Omgeving. Vult de gast de gegevens niet in dan zal de gast hieraan herinnerd worden via het sjabloon Verzoek tot invullen van gastenlijst. Vult de gast deze gegevens niet in? Dan kan jij het natuurlijk ook zelf in de backoffice invoeren. 

Gastenlijst in de backoffice invoeren

Zoek de reservering op waarvoor je de gastenlijst wenst in te vullen. Dit kan via het algemene zoekveld rechts boven in je scherm of via het tabblad Reserveringen. Aan de rechterkant van de reservering zie je de reserveringsdetails. Achter te controleren kan je op het icoontje van het poppetje klikken. Vul de gevraagde gegevens van de gast(en) in en klik op Reservering opslaan.

Indien gewenst kan je de ingevoerde gegevens exporteren naar een CSV bestand of bekijken als PFD.

Let op: Vraag jij middels de gastenlijst een paspoortnummer op van de gast? Dan maken wij dat na vertrekdatum onleesbaar, behalve voor medewerkers met een Manager rol. 

Gasten toevoegen aan een groepsboeking

Het is mogelijk om binnen een groepsboeking voor de onderliggende reserveringen een gastenlijst in te vullen. Open hiervoor de gewenste groepsboeking. Klik aan de rechterkant op de gewenste onderliggende reservering. Bij te controleren klik je op het icoontje van het poppetje. Vul de gegevens in en klik op Reservering opslaan. Wil je dit voor meerdere reserveringen doen? Herhaal dan deze stappen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.