Vraag na reservering

Je kunt vragen instellen die de gast na zijn reservering moet beantwoorden. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt weten wat de vluchtgegevens van de gast zijn en hoe laat hij verwacht te arriveren. De antwoorden zie je terug in de reservering.

Nieuwe vraag aanmaken

Vragen na een reservering stel je als volgt in. Ga hiervoor naar het tandwieltje en klik op vraag na reservering. Gebruik de knop +Nieuwe vraag om een nieuwe vraag in te stellen. Selecteer het soort vraag die je wilt stellen. Voer de vraag in en geef eventueel een korte uitleg. Klik op vraag toevoegen om deze op te slaan.

Voorbeelden:

Hoe laat denk je aan te komen?

Wat is je vluchtnummer?

Wil je een auto reserveren?

Selecteer de soort vraag die je wilt stellen. Voer de vraag in en geef eventueel een korte uitleg. Klik vervolgens op Vraag toevoegen.

Indien er een vraag is ingesteld, dan kan deze direct na het boeken ingevuld worden. Als de gast de vraag niet beantwoord heeft, dan kan hij maximaal 3 keer een herinnering ontvangen. Bij 'Vraag na reservering' hoort het sjabloon Verzoek tot invullen van extra vragen.

Vraag en antwoorden inzien in reservering

Is de vraag door de gast ingevuld, dan vind je het antwoord onder de algemene gegevens van de reservering terug. Wil je het antwoord voor de gast in de backoffice invullen, dan kun je kiezen voor  Beantwoord vragen. Wil je het antwoord op de vraag aanpassen, dan kun je kiezen voor Beantwoord vragen opnieuw.

Vraag na reservering voor een groepsboeking

De hoofdboeker krijgt de e-mail om de vraag na reservering te beantwoorden. Het kan ook voorkomen dat dit niet gebeurt. Je wil dan in de backoffice de mogelijkheid hebben om de vragen te beantwoorden. Je doet dit als volgt. Open de groepsboeking en klik aan de rechterkant op de gewenste onderliggende reservering. Klik bij vragenlijst op Beantwoord vragen, beantwoord de vragen en klik op Opslaan. Wil je dit voor meerdere reserveringen doen? Dan herhaal je deze stappen.