Accommodatievoorzieningen

🇬🇧 English translation

In dit artikel lees je wat accommodatievoorzieningen inhouden, hoe je ze aanmaakt en hoe je ze kan gebruiken op de website.

1. Soorten accommodatie voorzieningen
2. Accommodatievoorzieningen aanmaken
3. Accommodatievoorziening bewerken
4. Accommodatievoorziening verwijderen
5. Accommodatievoorzieningen volgorde bepalen
6. Kenmerken uitlichten en filteren op website
7. Voorziening bij accommodatie of type

Accommodatievoorzieningen zijn voorzieningen die gekoppeld kunnen worden aan een  accommodatie of type.  Dit zijn ook de voorzieningen waarmee eventueel gefilterd kan worden op de website.

Soorten accommodatie voorzieningen

Accommodatievoorzieningen kunnen in 3 soorten opgedeeld worden.

1. Ja / Nee: deze accommodatievoorzieningen kunnen aangevinkt worden bij of het accommodatietype en/of accommodaties;
  2. Numeriek: bij het kiezen wordt er verzocht een aantal opgegeven. Bijvoorbeeld: Slaapkamer. Deze voorziening kun je dan eenmalig invoeren en bij elk type het aantal opgeven;
  3. Meerkeuze: bij deze voorziening kun je meerkeuzeopties opgeven. Uit deze keuzeoptie kun je dan bij het aanvinken van deze voorziening je keuze maken. Bijvoorbeeld Bedden: keuzeoptie: 1-persoonsbed, 2-persoonsbed etc. Let op: meerkeuze voorzieningen kunnen niet apart worden gefilterd in de zoek en boek maar worden enkel op de accommodatiepagina weergegeven.

Accommodatievoorzieningen aanmaken

Voorzieningen voor accommodaties dan wel types kun je zelf aanmaken, je kunt zelf bepalen per voorziening of deze gebruikt moet worden als  filteroptie voor de bezoeker. Daarnaast kun je eenvoudig voorzieningen gegroepeerd weergeven op de website.

1. Ga via het  Tandwieltje naar parkinstellingen;
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij  Organisatie instellingen) voor het tab Voorzieningen;
3. Kies voor  Nieuw;

4. Geef de naam van de voorziening;
5. Indien van toepassing kun je via de vlaggetjes de juiste vertalingen invoeren;
6. Geef aan in welke groep de voorziening valt;
7. Kies het 'soort voorziening';
8. Selecteer de 'kanaalvoorziening';
9. Kies vervolgens voor Voorziening toevoegen.

Accommodatievoorziening bewerken

Een accommmodatievoorziening kun je bewerken wanneer je bijvoorbeeld het gebruik als filter wilt wijzigen of deze aan een andere voorzieninggroep wilt koppelen.

1. Ga via het  tandwieltje naar de parkinstellingen;
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij Organisatie instellingen) voor   voorzieningen;
3. Klik op de naam van de voorziening dat je wilt aanpassen;

4. Wijzig de gewenste gegevens;

5. Kies vervolgens voor  Voorziening bewaren.

Accommodatievoorziening verwijderen

Een accommodatievoorziening kun je verwijderen indien je deze niet meer wenst te gebruiken.

1. Ga via het  tandwieltje naar de parkinstellingen;
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij Organisatie instellingen) voor  Voorzieningen;
3. Klik op de naam van de gewenste voorziening;
4. Klik vervolgens op Verwijder om de voorziening te verwijderen;

5. Wordt de voorziening gebruikt bij een accommodatie of reservering dan wordt dit aangegeven. Je kunt er dan voor kiezen om de voorziening alsnog niet te verwijderen of toch te verwijderen waarbij deze ook bij de accommodatie wordt verwijderd.

Accommodatievoorzieningen volgorde bepalen

De volgorde waarin accommodatievoorzieningen worden weergegeven kun je zelf bepalen.

1. Ga via het  Tandwieltje naar parkinstellingen.
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij Organisatie instellingen) voor  Voorzieningen;
3. Via het icoontje aan de linkerkant kun je de positie van de voorziening aanpassen.

Kenmerken uitlichten en filteren op website

Wanneer je naast Booking Experts gebruik maakt van het ParkCMS kun je kenmerken extra uitlichten in de Zoek en Boek en kenmerken selecteren die je wilt gebruiken als filteroptie.
In Booking Experts kun je bij het type maximaal 5 unieke kenmerken toevoegen. Om dit te realiseren op je website, dien je de volgende stappen te ondernemen.

1. Ga naar het Tabblad 'Inrichting';
2. Kies in het rechter submenu voor 'Types' en klik op 'Bewerk';
3. Voeg maximaal 5 unieke kenmerken toe onder de 'Unieke kenmerken';

4. Klik onderaan de pagina voor de button 'Type Opslaan';
5. Vraag aan het support team of ze voor jou de mogelijkheid 'Toon unieke kenmerken van accommodatie in zoekresultaten' willen aanzetten.

Nu komen je kenmerken terug in de Zoek & Boek resultaten.
Let op: in de Zoek & Boek is het maximale aantal kenmerken anders, namelijk 3.

Op type niveau instellen:

1. Kies in het linkermenu voor 'Types' en selecteer het betreffende type;
2. Op de pagina van je type voeg je (op de gewenste plek) een 'Snippet' toe;
3. Selecteer onder 'Snippet' de 'Unieke kenmerken'

4. Vervolgens tref je op de gekozen plek in je type pagina de 5(!) kenmerken aan die je in Booking Experts hebt toegevoegd.

Voorziening bij accommodatie of type

Wanneer  alle onderliggende accommodaties van een type gelijke voorzieningen hebben dan kun je deze invoeren bij het type. Voorzieningen die een accommodatie onderscheid van andere accommodaties binnen hetzelfde type voer je in bij de accommodatie.

Voorbeeld:
Alle accommodaties van type A hebben een ligbad. Deze voorziening voer je dus in bij het type. Van alle accommodaties van hetzelfde type A hebben slechts 2 accommodaties een aparte douche. Deze voorziening voer je dus in bij de accommodatie.