Accommodatievoorzieningen

🇬🇧 English translation

In dit artikel lees je wat accommodatievoorzieningen inhouden, hoe je ze aanmaakt en hoe je ze kan gebruiken op de website.

1. Soorten accommodatie voorzieningen
2. Accommodatievoorzieningen aanmaken
3. Accommodatievoorziening bewerken
4. Accommodatievoorziening verwijderen
5. Accommodatievoorzieningen volgorde bepalen
6. Kenmerken uitlichten en filteren op website
7. Voorziening bij accommodatie of type

Accommodatievoorzieningen zijn voorzieningen die gekoppeld kunnen worden aan een   accommodatie of type. Dit zijn ook de voorzieningen waarmee eventueel gefilterd kan worden op de website.

Soorten accommodatievoorzieningen

Accommodatievoorzieningen kunnen in 3 soorten opgedeeld worden.

1. Ja / Nee: deze accommodatievoorzieningen kunnen aangevinkt worden bij of het accommodatietype en/of accommodaties;
  2. Numeriek: bij het kiezen wordt er verzocht een aantal opgegeven. Bijvoorbeeld: Slaapkamer. Deze voorziening kun je dan eenmalig invoeren en bij elk type het aantal opgeven;
  3. Meerkeuze: bij deze voorziening kun je meerkeuzeopties opgeven. Uit deze keuzeoptie kun je dan bij het aanvinken van deze voorziening je keuze maken. Bijvoorbeeld Bedden: keuzeoptie: 1-persoonsbed, 2-persoonsbed etc. Let op: meerkeuze voorzieningen kunnen niet apart worden gefilterd in de zoek en boek maar worden enkel op de accommodatiepagina weergegeven.

Voorzieninggroepen aanmaken

Om voorzieningen aan te maken, maak je eerst de voorzieningsgroepen aan. Voorzieningen worden namelijk gegroepeerd weergegeven onder de bijbehorende voorzieningsgroep.

1. Ga via het  Tandwieltje naar administratie instellingen;
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij  Organisatie instellingen) voor het tab Voorzieninggroepen;
3. Kies voor  Nieuw;
4. Vul een naam voor de voorzieningsgroep in;
5. Selecteer de toepasbaarheid. Je kunt kiezen tussen Alles en Enkel administraties. Alles geeft aan dat het op organisatieniveau zichtbaar is. Enkel administratie kun je gebruiken als je voorzieningen op administratieniveau wilt tonen, zoals 'Met zwembad, Dichtbij het strand' etc.

Na het aanmaken van de verschillende voorzieninggroepen kun je per voorzieninggroep de voorzieningen gaan aanmaken.

Voorzieningen aanmaken

1. Klik een voorzieninggroep aan;
2. Je bent nu in het overzicht van de voorzieninggroep;
3. Om een nieuwe voorziening toe te voegen druk je op + Nieuw;

4. Geef de nieuwe voorziening een naam;
5. Selecteer een kanaalvoorziening;
6. Selecteer het soort voorziening;9. Kies vervolgens voor Voorziening toevoegen.

Voorzieningen voor accommodaties dan wel types kun je zelf aanmaken, je kunt zelf bepalen per voorziening of deze gebruikt moet worden als filteroptie voor de bezoeker.

Accommodatievoorziening bewerken

Een accommmodatievoorziening kun je bewerken wanneer je bijvoorbeeld de naam of de gekoppelde kanaalvoorziening wilt wijzigen.

1. Ga via het  tandwieltje naar de administratie instellingen;
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij Organisatie instellingen) voor V oorzieninggroepen;
3. Klik op de naam van de voorzieninggroep waar je een voorziening van wilt aanpassen;
4. Klik op de naam van de voorziening die je wilt aanpassen.

5. Wijzig de gewenste gegevens;
6. Kies vervolgens voor  Voorziening bewaren.

Accommodatievoorziening verwijderen

Een accommodatievoorziening kun je verwijderen indien je deze niet meer wenst te gebruiken.

1. Ga via het  tandwieltje naar de administratie instellingen;
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij Organisatie instellingen) voor  Voorzieninggroepen;
3. Klik op de naam van de gewenste voorzieninggroep;
4. Klik vervolgens op de voorziening die je wilt verwijderen en klik rechtsboven op Verwijder;

5. Wordt de voorziening gebruikt bij een accommodatie of reservering dan wordt dit aangegeven. Je kunt er dan voor kiezen om de voorziening alsnog niet te verwijderen of toch te verwijderen waarbij deze ook bij de accommodatie wordt verwijderd.

Accommodatievoorzieningen volgorde bepalen

De volgorde waarin accommodatievoorzieningen worden weergegeven kun je zelf bepalen.

1. Ga via het  Tandwieltje naar parkinstellingen.
2. Kies in het rechter submenu (onderaan bij Organisatie instellingen) voor  Voorzieningen;
3. Via het icoontje aan de linkerkant kun je de positie van de voorziening aanpassen.

Accommodatievoorzieningen volgorde bepalen

Kenmerken uitlichten en filteren op website

Wanneer je naast Booking Experts gebruik maakt van het ParkCMS kun je kenmerken extra uitlichten in de Zoek en Boek en kenmerken selecteren die je wilt gebruiken als filteroptie.
In Booking Experts kun je bij het type maximaal 5 unieke kenmerken toevoegen. Om dit te realiseren op je website, dien je de volgende stappen te ondernemen.

1. Ga naar het Tabblad 'Inrichting';
2. Kies in het rechter submenu voor 'Types' en klik op 'Bewerk';
3. Voeg maximaal 5 unieke kenmerken toe onder de 'Unieke kenmerken';

4. Klik onderaan de pagina voor de button 'Type Opslaan';
5. Vraag aan het support team of ze voor jou de mogelijkheid 'Toon unieke kenmerken van accommodatie in zoekresultaten' willen aanzetten.

Nu komen je kenmerken terug in de Zoek & Boek resultaten.
Let op: in de Zoek & Boek is het maximale aantal kenmerken anders, namelijk 3.

Op type niveau instellen:

1. Kies in het linkermenu voor 'Types' en selecteer het betreffende type;
2. Op de pagina van je type voeg je (op de gewenste plek) een 'Snippet' toe;
3. Selecteer onder 'Snippet' de 'Unieke kenmerken'

4. Vervolgens tref je op de gekozen plek in je type pagina de 5(!) kenmerken aan die je in Booking Experts hebt toegevoegd.

Voorziening bij accommodatie of type

Wanneer  alle onderliggende accommodaties van een type gelijke voorzieningen hebben dan kun je deze invoeren bij het type. Voorzieningen die een accommodatie onderscheid van andere accommodaties binnen hetzelfde type voer je in bij de accommodatie.

Voorbeeld:
Alle accommodaties van type A hebben een ligbad. Deze voorziening voer je dus in bij het type. Van alle accommodaties van hetzelfde type A hebben slechts 2 accommodaties een aparte douche. Deze voorziening voer je dus in bij de accommodatie.