Traum-Ferienwohnungen

🇬🇧 English translation

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de koppeling met Traum-Ferienwohnungen tot stand gebracht kan worden.

1. Wat wordt er gesynchroniseerd?
2. Wat kan jij doen?
3. Wat doen wij voor je?

Traum is een advertentie platform en een push koppeling. Hierbij stuurt Booking Experts de gegevens naar Traum-Ferienwohnungen door. De beschikbaarheid en de huurprijzen worden gesynchroniseerd. In Booking Experts wordt dit kanaal als reseller aangemaakt. Dit betekent dat er alleen een gastfactuur voor reserveringen gemaakt wordt, aangezien het park het geld int en niet het kanaal.

Wat wordt er gesynchroniseerd?

Door middel van de API koppeling met Traum-Ferienwohnungen synchroniseren we zowel de (eenvoudige) prijzen als de beschikbaarheid van je accommodatie.
Let op: alleen de huurprijs wordt gesynchroniseerd. Kostenposten worden niet in de koppeling meegenomen!

Het is mogelijk om op twee manieren prijzen door te geven:

1. Eenvoudige prijzen: hiermee synchroniseer je letterlijk een prijs voor elke nacht. Deze prijs definieer je ook zo binnen Booking Experts;
  2. Ingewikkelde prijzen: hiermee synchroniseren we enkel de weekprijs van maandag tot maandag. Vanuit deze prijs worden de verschillende prijzen voor een verblijf berekend.

Voorbeeld: Een week van maandag tot en met maandag kost €750,-. Wanneer ik een midweek wil verblijven wordt de prijs €750,- / 7 x 4 = €428,57. Let op: je dient in Booking Experts een weekprijs voor maandag-maandag in te voeren.

Wij raden aan om gebruik te maken van de eenvoudige prijslijst, omdat je hierdoor afgeronde prijzen hebt en niet op komma getallen uitkomt.

Daarnaast kunnen wij ook de volgende onderdelen synchroniseren. Dit betekent dat je onderstaande onderdelen niet bij Traum hoeft aan te maken:

• Type naam;
  • Korte omschrijving van het type;
  • Lange omschrijving van het type;
  • Facturatiedetails;
  • Afbeeldingen.

Om de koppeling te maken met Traum-Ferienwohnungen, hebben wij een aantal gegevens nodig. Dit staat hieronder beschreven.

Wat kan jij doen?

• Zorg dat de prijzen juist zijn ingericht. Kies voor nachtprijzen of zorg in de ingewikkelde prijslijst voor een weekprijs van maandag - maandag. Dit zul je per type moeten invoeren;
  • Het aantal m² van een accommodatie invoeren. Om het aantal m² te kunnen communiceren zul je in Booking Experts een nummeriekvoorziening moeten aanmaken, genaamd "m²". Deze voeg je vervolgens toe en vul je in voor ieder type dat je wil koppelen. Vervolgens zorgen wij dat Traum-Ferienwohnungen het per (accommodatie)type ingevulde aantal m² meeneemt in de synchronisatie;
  • Een verhuurdersaccount bij aanmaken Traum-Ferienwohnungen. Dit kan hier;
  • Per accommodatie advertenties aanmaken bij Traum-Ferienwohnungen. Hierbij geef je dezelfde gegevens op als bij de accommodatie in Booking Experts, bijvoorbeeld hoeveel gasten het kan huisvesten en of er huisdieren welkom zijn of niet;
  • Stuur ons de accommodatie ID's en API-key uit je Traum-Ferienwohnungen account. Je API-key is je Customer ID van Traum-Ferienwohnungen;
Traum ID's
  • Zorg ervoor dat je API verbindingen toestaat. Dit doe je door onder het tabblad 'My data' het vinkje aan te zetten zoals te zien op het onderstaande screenshot.
Koppelen traum Let op: bij het koppelen van de kanalen wordt automatisch de Standaard betalingsregeling gekozen. Dit kun je aanpassen in Booking Experts door naar het  Tandwieltje -> Kanalen  te gaan. Hier kun je een kanaal aanklikken en op de blauwe bewerk knop drukken waar je de betalingsregeling kan aanpassen.

Wat doen wij voor je?

Nadat wij de API-key van jou hebben ontvangen, zullen wij API-toegang aanvragen bij Traum-Ferienwohnungen. Als verhuurder ontvang je een mailtje waarin je moet aangeven dat je akkoord gaat met de koppeling. Wanneer je hier akkoord op hebt gegeven, kunnen wij de accommodatie ID's koppelen met de juiste accommodatie in Booking Experts.

Deze mail ziet er als volgt uit:

__________________________________________________________________________

Van: Traum-Ferienwohnungen <noreply@traum-ferienwohnungen.de
Onderwerp: TFW Client-API registration

Dear,

The company BookingExperts (Ruud Seydel) has registered with us as your technical service provider for setting up a connection to the TFW Client-API.
We need your approval in order to activate his/her account. Please confirm by clicking the following link: https://clientapi.traum-ferienwohnungen.de/reg/activate.php?c="code".
If you do not approve please contact api@traum-ferienwohnungen.de

__________________________________________________________________________

Let op: als er geen beschikbaarheid is voor het gekoppelde type, dan sturen we geen prijs door naar Traum.