Financiƫle statistieken vergelijken in Booking Experts

šŸ‡¬šŸ‡§ English translation

Statistieken wil je vergelijken, om zo nog meer inzicht en zekerheid te hebben. 

1. Park- en organisatiestatistieken vergelijken met andere periode
2. Statistiek vergelijken met financiƫle feiten, zoals saldibalans


Park- en organisatiestatistieken vergelijken met andere periode

Je kunt de geselecteerde park- en organisatie statistieken vergelijken met een andere periode. Zo kun je bijvoorbeeld vergelijken hoe de reserveringen van de herfstvakantie van dit jaar meer of minder zijn dan de herfstvakantie van vorig jaar. 

1. Ga naar het tabblad  Statistieken;
2. Kies in het rechtersubmenu voor Statistieken;
3. Kies de eerste periode die je wilt zien;
4. Selecteer  Vergelijk;
5. Je kunt deze gegevens zowel aan een rapportage toevoegen als een export van maken.


Statistiek vergelijken met financiƫle feiten, zoals saldibalans

Met de statistieken kun je goed sturen, maar de saldibalans geeft je daadwerkelijke overzichten van je financiĆ«le status. Waarom kun je dit niet vergelijken? Geboekte omzet is geteld op aanmaakdatum van de  reservering. Als de reservering Ć©n de factuur op dezelfde dag verstuurd worden, kun je wel een goed vergelijk maken. 
Zit hier een dag tussen, bijvoorbeeld in verband met een boeking in de nacht? Dan gaat het al niet meer op. Of wat als je een mutatiefactuur maakt? Dan kan het zomaar zijn dat de reservering in 2019 gemaakt is en je de factuur in 2021 hebt verstuurd.

Ons advies: maak geen vergelijk tussen beiden. Op de statistieken stuur je, met de saldibalans doe je je financiƫle controle.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.