Facturen splitsen

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit support artikel lees je hoe je een factuur kan splitsen.

Het is alleen mogelijk om conceptfacturen te splitsen voor eigenaren. Hierbij stel je een eigenaar in de gelegenheid om een factuur in een x-aantal gelijke termijnen te voldoen. Door de factuur te splitsen en niet te werken met betaaltermijnen hoef je ook alleen de BTW af te dragen van het factuurbedrag van de betreffende factuur en niet van het oorspronkelijke bedrag.

1. Zoek de factuur die je wenst te splitsen. Is de factuur reeds verstuurd dan zul je deze factuur eerst moeten crediteren en een nieuwe factuur moeten aanmaken;
2. Klik op Splits factuur;

3. Bepaal in hoeveel termijnen de factuur betaald mag worden (het aantal deelfacturen), hoeveel maanden er tussen de deelfacturen moet zitten en wanneer de eerste factuur verstuurd dient te worden;
4. Klik op Splits factuur om de factuur op te delen.

De conceptfactuur die zojuist is gesplitst, is nu verwijderd en verdeeld in de deelfacturen.

De facturen die in de toekomst verstuurd moeten worden komen op de dag van de maand waarop deze verstuurd moet worden in het overzicht van concept facturen. Bijvoorbeeld als de eerste factuur is verstuurd op 15 november. Hierbij is aangegeven dat facturen maandelijks verstuurt dienen te worden, de volgende conceptfactuur zal dan 15 december zichtbaar worden.

Door op de link bij Deelfacturen te klikken kun je alle deelfacturen bekijken die bij deze factuur horen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.