Facturen splitsen

Het is mogelijk om conceptfacturen te splitsen voor eigenaren. Hierbij stel je een eigenaar in de gelegenheid om een factuur in een x-aantal gelijke termijnen te voldoen. Door de factuur te splitsen en niet te werken met betaaltermijnen hoef je ook alleen de BTW af te dragen van het factuurbedrag van de betreffende factuur en niet van het oorspronkelijke bedrag.

Facturen splitsen

Zoek de factuur welke je wilt splitsen. Dit kan door in het algemene zoekveld rechts boven in je scherm te zoeken op factuurnummer. Het is ook mogelijk om via Financieel naar Facturen te gaan. Vervolgens ga je naar de Conceptfacturen en zoek je de juiste factuur erbij. Klik op Splits factuur om de factuur te splitsen.

Bepaal in hoeveel termijnen de factuur betaald mag worden (het aantal deelfacturen), hoeveel maanden er tussen de deelfacturen moet zitten en wanneer de eerste factuur verstuurd dient te worden. Klik daarna op Splits factuur om de factuur op te delen.

Is de factuur reeds verstuurd dan zul je deze factuur eerst moeten crediteren en een nieuwe factuur moeten aanmaken.

De conceptfactuur die zojuist is gesplitst, is nu verwijderd en verdeeld in de deelfacturen.

De facturen die in de toekomst verstuurd moeten worden komen op de dag van de maand waarop deze verstuurd moet worden in het overzicht van concept facturen. Bijvoorbeeld als de eerste factuur is verstuurd op 15 november. Hierbij is aangegeven dat facturen maandelijks verstuurt dienen te worden, de volgende conceptfactuur zal dan 15 december zichtbaar worden.

Door op de link bij Deelfacturen te klikken kun je alle deelfacturen bekijken die bij deze factuur horen.