Introductie

Welkom in het CMS van Expert Webdesign voor Booking Experts.

Via de link ( https://cms.bookingexperts.nl/admin/users/sign_in) kun je inloggen in het CMS systeem met je e-mailadres en wachtwoord.

 1. Starten met CMS van Expert Webdesign
 2. Instellingen
 3. Voorpagina
 4. SSL Certificaat
 5. Up-sell mogelijkheid bij prijsgrid
 6. Taal back-end aanpassen Nederlands of Engels
 7. Link openen in een nieuw tabblad
 8. Veelgestelde vragen

1. Starten met CMS van Expert Webdesign

Als je bent ingelogd zie je meteen een overzicht van de achterkant van je website. In de linkerkolom zie je een aantal tabbladen waaronder: Zoek & boek, Instellingen en Standaard pagina's. Helemaal rechts bovenin zie je de knop "Preview". Als je hierop klikt krijg je een voorbeeld te zien van hoe je website eruit komt te zien aan de voorkant. Dit kan vooral heel handig zijn als je wijzigingen gaat toepassen op je website. In de linkerkolom zie je een overzicht van alle functionaliteiten binnen het CMS.

2. Instellingen

De bedrijfsgegevens kun je kwijt bij Instellingen. Deze vind je wanneer je bent ingelogd in de linkerkolom onder Instellingen en vervolgens onder Organisatie instellingen.

Vul de gegevens in en klik op Opslaan.

3. Voorpagina

Het tabblad voorpagina is de homepage van jouw website. Je vindt dit tabblad in de linkerkolom onder 'Standaard pagina's'. In deze tab kun je zien hoe de pagina is opgedeeld en kun je zelf een indeling maken van welke widget je op welke plaats zou willen zetten. Lees hierover meer in het artikel: Pagina indelen.

4. SSL Certificaat

In het kort zorgt een SSL-certificaat ervoor dat de gegevensuitwisseling tussen de bezoeker en je website via een versleutelde verbinding verloopt. Standaard is een verbinding niet beveiligd en kan informatie dus onderschept worden. Door het SSL-certificaat geef je aan dat jouw website betrouwbaar is en dat je de privacy van je bezoekers respecteert. Voor de bezoeker is jouw veilige website te herkennen aan een slotje voor de url in de adresbalk van de browser. Door hierop te klikken kan deze dan ook jouw geverifieerde bedrijfsinformatie zien. Dit zijn de voordelen van een SSL-Certificaat:

 • Beveiligd verkeer van en naar jouw website
 • Verbeterde Google ranking
 • Zichtbaar veiliger voor je bezoekers
 • Betrouwbare uitstraling

5. Up-sell mogelijkheid bij prijsgrid

Het is mogelijk om in de ruimte naast het prijsgrid bijvoorbeeld unieke kenmerken te vermelden door gebruik te maken van widgets. Het toevoegen van USP's heeft een toegevoegde waarde voor gast én gebruiker. Door het toevoegen van deze USP's kunnen eventuele laatste twijfels worden weggenomen waardoor er sneller een conversie ontstaat. 

1. Kies in de linkerkolom voor Standaard pagina's;

2. Kies vervolgens voor Reserveringssectie;

3. Klik op het groene +-tekentje om een widget te selecteren.

6. Taal Back-end aanpassen Nederlands of Engels

Je kunt de taal van je back-end zelf aanpassen naar Engels of Nederlands door rechtsboven in het scherm te klikken op het vlaggetje.

7. Link openen in een nieuw tabblad

In sommige gevallen is het binnen BEX CMS niet mogelijk om een link te openen in een nieuw tabblad en zal de link geopend worden in het bestaande tabblad. We hebben hier bewust voor gekozen omdat bezoekers graag zelf de keuze willen hebben om wel/niet een link in een nieuw tabblad te openen. Het dwingen voor het openen van een link in een nieuw tabblad (vooral op mobiel) kan leiden tot slechte gebruikerservaringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Het niet terug kunnen klikken naar de 'vorige pagina';
 • Het moeten sluiten van een tabblad op mobiel om vervolgens het juiste tabblad weer terug te moeten vinden.

Wij raden aan om standaard een link nooit in een nieuw tabblad te openen, tenzij een bezoeker een formulier heeft ingevuld en (per ongeluk) alles kwijt kan raken via een link. Denk bijvoorbeeld aan een link naar de 'algemene voorwaarden'.

Lees hier een uitgebreid usability onderzoek (punt 9).

8. Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik de meta tags / beschrijving van de homepage aanpassen?De Metatags en de beschrijving van de homepage kun je zelf aanpassen. Kies in het linkermenu voor Instellingen -> Organisatie instellingen.

🇬🇧English translation

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.