Couponnen

🇬🇧 English translation

In dit artikel wordt de werking van couponnen via de backoffice en de website uitgelegd.

1. Kortingsactie aanmaken met couponcode
2. Arrangement aanmaken met couponcode
3. Boeken op site met couponcode
4. Weergave gebruik couponnen in reservering
5. Couponnen via backoffice

Een coupon kun je gebruiken om een korting te realiseren op bijvoorbeeld een kortingsactie of een arrangement en ook alleen te gebruiken is door een bezoeker die in het bezit is van een couponcode.


Kortingsactie aanmaken met couponcode

Wanneer je een kortingsactie hebt bepaald kun je deze koppelen aan een bestaande kortingsactie of een nieuwe kortingsactie aanmaken.

1. Ga naar het tabblad Inrichting en  kies in het rechtermenu voor kortingscampagne. Indien er nog geen campagne is gestart en maak een nieuwe campagne hiervoor aan;
2. Klik op  Nieuw bij het tabblad Acties om een nieuwe actie te starten of klik op Bewerk indien je een bestaande actie wilt koppelen aan de couponcode. (Let op! Couponcodes kun je alleen gebruiken bij de complexe prijslijst);
3. Bij  Coupon maak je de coupon die je wilt koppelen aan de kortingsactie.

Hoe maak je een couponcode aan? Dit kan je doen door de code in te typen in het invoerveld en op enter te drukken.


Arrangement aanmaken met couponcode

Je kunt een arrangement aanmaken met een couponcode. Hiervoor kun je alleen het arrangement  zonder korting op huur voor gebruiken. Wanneer een arrangement een couponcode heeft zal deze niet tussen de 'extra's' terugkomen zoals je normaal met deze vorm van arrangement gewend bent.

Door een arrangement te koppelen aan een couponcode zou je een korting kunnen geven op een kostenpost.

1. Ga naar het tabblad  Arrangementen en kies voor Nieuw -> Zonder korting op huur;
2. Bij  Coupon kun je de couponcode selecteren die hierop van toepassing is;
3. Bij  Kostenposten kun je de kostenposten selecteren waar je de korting op wilt geven.


Boeken op site met couponcode

Bij het maken van een reservering kan de gast één of meerdere couponcodes invoeren. Deze couponcodes kunnen van toepassing zijn op een korting, op een arrangement of beide indien de coupon aan een kortingsactie en aan een arrangement is gekoppeld. Aan het einde van het maken van een reservering wordt een veld getoond indien er een couponcode is die gebruikt zou kunnen worden voor deze reservering. Als de bezoeker hier een couponcode invoert wordt deze direct verwerkt op de reservering.


Weergave gebruik couponnen in reservering

Wanneer een couponcode is gebruikt in de reservering dan kun je dit terugvinden in het reserveringsoverzicht.

Wanneer door een couponcode een korting is toegepast op de factuur dan vind je dit terug op de factuur.


Couponnen via backoffice

Koppel je een coupon aan bijvoorbeeld een kortingsactie die geldt voor backoffice en eigen website reserveringen, dan wordt de korting automatisch berekend voor alle backoffice reserveringen die aan de overige voorwaarden voldoen (zoals de juiste periode). Je hoeft de couponcode hiervoor in de backoffice niet in te vullen. Het invullen van de couponcode is  alleen een voorwaarde voor website reserveringen. 

Als je een reservering maakt en je wilt de couponkorting niet berekend hebben, dan kun je de korting van de factuur verwijderen zolang de factuur in concept staat. Dit doe je door achter de factuurregel van de couponkorting op het prullenbakje te klikken. 

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.