Widgets - Menu

1. Menu aanmaken
  2. Menu toevoegen
  3. Menu bewerken
  4. Menu items volgorde bepalen
  5. Menu verwijderen
  6. Pagina direct toevoegen aan Menu
  7. Actie pagina aan menu toevoegen

Menu aanmaken

Een menu zoals een topmenu of sidemenu kun je zelf samenstellen op basis van de pagina's die je hebt aangemaakt.

1. Ga in het linker menu naar inhoud;
  2. Kies vervolgens voor Menu's;
  3. Klik op Nieuw om een nieuw menu aan te maken;

4. Geef het menu een naam en klik vervolgens op Opslaan;

5. Klik in het linker menu op Menu Items om het menu samen te stellen;

6. Klik op Nieuw en selecteer wat je wilt toevoegen. Dit kan zijn:

• Een pagina van je eigen (intern) website;
  • Een pagina van een externe website;
  • Taalselectie;
  • Home;
  • Gelaagd menu (dropdown)

Gelaagd menu

Het is ook mogelijk om meerdere items in een menu te laten zien middels een dropdown.

Hiervoor maak je een nieuw menu aan. Als voorbeeld nemen we hier kamperen.

1. Geef het een naam en voeg dan de menu items toe met betrekking tot kamperen;

1. Navigeer vervolgens naar het gewenste menu waarop je dit wilt laten zien, bijvoorbeeld in het hoofdmenu;
  2. Kies vervolgens bij Nieuw voor Gelaagd menu;
  3. Selecteer bij Menu het menu wat je in de eerste stap hebt aangemaakt;
  4. Als laatst kun je ook een pagina kiezen om naar te linken wanneer er geklikt wordt op het hoofditem.

Menu toevoegen

Menu's kunnen niet meer worden getoond middels de widget, maar worden nu toegevoegd in de nieuwe onderdelen Headers en Footers, waar vooralsnog wij als admin hier toegang tot hebben. De menu's kunnen vooraf worden aangemaakt. Geef dan aan waar je het menu zou willen zien, zodat wij dit voor je kunnen toevoegen.

Voorbeeld van een hoofdmenu in de frontoffice:

Menu bewerken

Een bestaand menu voor bijvoorbeeld de header kun je bewerken door er menu items aan toe te voegen of te verwijderen.

1. Ga in het linker menu naar Inhoud;
  2. Kies vervolgens voor Menu's;
  3. Selecteer het menu dat je wilt bewerken;

4. Kies in het linker submenu voor Menu Items;

5. Klik op nieuw om een nieuw item toe te voegen.

6. Indien je een item wilt verwijderen klik dan op de checkbox en vervolgens op Verwijder.

Menu items volgorde bepalen

De menu items in het menu worden standaard gesorteerd op volgorde van aanmaken. Wanneer je deze volgorde later wil wijzigen kan dat als volgt.

1. Ga naar Inhoud;
  2. Kies Menu's en klik op het menu waarvan je de volgorde van de menu items wilt wijzigen;
  3. Klik links in het menu op Menu Items;

4. In het scherm verschijnt een lijst met menu items die onderdeel zijn van het geselecteerde menu;

5. Wijzig de volgorde van de items door te klikken op het '=' tekentje met 3 streepjes, houdt de linker muisknop vast en versleep het menu item naar onder of boven in de lijst.

Menu verwijderen

Het is mogelijk om een menu in z'n geheel te verwijderen.

1. Ga in het linker menu naar Inhoud;

2. Kies vervolgens voor Menu's;

3. Selecteer het menu dat je wilt verwijderen;

4. Klik vervolgens op Verwijder.

Pagina direct toevoegen aan Menu

Het is mogelijk om een nieuwe pagina direct toe te kennen aan een bestaand menu.

1. Ga naar de overzichtspagina van de externe pagina's;
  2. Selecteer de pagina die je wilt toekennen aan een menu;
  3. Kies voor Toevoegen aan Menu;

4. Selecteer het menu waar je de pagina aan wilt toevoegen;

5. Klik vervolgens op Opslaan.

Actie pagina aan menu toevoegen

Waarom Acties toevoegen aan je menu?

Het onder de aandacht brengen van de lopende acties en/of arrangementen speelt een grote rol in je online marketing.

Je wilt natuurlijk graag dat een klant bij jullie komt verblijven en daarom roep je bepaalde acties en/of arrangementen in het leven. Deze acties en arrangementen wil je zo snel mogelijk kunnen weergeven aan de bezoeker van jouw site.

Stappen om dit te bewerkstelligen

1. Kies in het linker menu voor Inhoud;
  2. Vervolgens kies je voor het onderdeel Menu's;
  3. Kies hier voor het Hoofdmenu;

4. Kies in het linker menu voor Menu Items, deze pagina laat alle reeds aan die menu toegekende pagina's zien;

5. Klik op Nieuw en kies voor Home om de actie pagina aan deze lijst toe te voegen;

6. Kies de Actie Pagina uit de lijst, hou hierbij rekening met de naam (pas indien nodig aan);

7. Wanneer je deze opslaat verschijnt de pagina in het Hoofdmenu.