Om de navigatie op je site makkelijk te maken, kan je gebruik maken van diverse menu's.

Menu aanmaken

Een menu zoals een topmenu kun je zelf samenstellen op basis van de pagina's die je hebt aangemaakt.

1. Ga in het linker menu naar Inhoud.
  2. Kies vervolgens voor Menu's.
  3. Klik op Nieuw om een nieuw menu aan te maken.
  4. Geef het menu een naam en klik vervolgens op Opslaan.
  5. Klik in het linker menu op Menu Items om het menu samen te stellen.

6. Klik op Nieuw en selecteer wat je wilt toevoegen. Dit kan zijn:

• Een pagina van je eigen (intern) website.
  • Een pagina van een externe website.
  • Home.
  • Gelaagd menu (dropdown).

Gelaagd menu aanmaken

Wil je meerdere menu items laten zien middels een dropdown? Kies dan voor een gelaagd menu. Hiervoor maak je een nieuw menu aan.

1. Geef het een naam en voeg dan de menu items toe.
  2. Navigeer vervolgens naar het gewenste menu waarop je dit wilt laten zien, bijvoorbeeld in het hoofdmenu.
  3. Kies vervolgens bij Nieuw voor Gelaagd menu.
  4. Selecteer bij Menu het menu wat je in de eerste stap hebt aangemaakt.
  5. Als laatst kun je ook een pagina kiezen om naar te linken wanneer er geklikt wordt op het hoofditem.

Menu toevoegen

Menu's kunnen niet meer worden getoond middels de widget, maar worden nu toegevoegd in de nieuwe onderdelen Headers en Footers, waar vooralsnog wij als admin toegang tot hebben. De menu's kunnen vooraf worden aangemaakt. Geef dan aan waar je het menu zou willen zien, zodat wij dit voor je kunnen toevoegen.

Menu bewerken of verwijderen

Een bestaand menu voor bijvoorbeeld de header kun je bewerken door er menu items aan toe te voegen of te verwijderen. Ook kan je de volgorde van de menu items wijzigen door ze te verslepen.

Pagina direct toevoegen aan Menu

Het is mogelijk om een nieuwe pagina direct toe te kennen aan een bestaand menu.

1. Ga naar de overzichtspagina van de externe pagina's.
  2. Selecteer de pagina die je wilt toekennen aan een menu.
  3. Kies voor Toevoegen aan Menu.
  4. Selecteer het menu waar je de pagina aan wilt toevoegen.
  5. Klik vervolgens op Opslaan.