Redirect aanmaken

Met een redirect kun je een URL laten verwijzen naar een andere URL. Je kunt een enkele redirect aanmaken of een bulk importeren en toewijzen aan een URL. De URL die je wilt redirecten moet eerst offline of verwijdert zijn voordat je hem kan redirecten.

Een redirect heb je nodig om geen foutmelding/404 te krijgen wanneer je een pagina verwijdert hebt.

Redirect aanmaken

1. Kies in het linkermenu voor 'Inhoud'

2. Kies vervolgens voor 'URL's'

3. Klik op 'Nieuwe redirect'

4. Vul de gegevens in

5. Klik op 'URL opslaan'.

De re-direct is aangemaakt en de 'oude' pagina verwijst nu naar de 'nieuwe' pagina.

URL's importeren

Je kunt bestaande URL's waar je een redirect voor wilt maken importeren om deze vervolgens toe te wijzen aan een bepaalde URL.

1. Klik op 'Importeren'

2. Kies voor een CSV bestand uploaden of de URL's handmatig uploaden.

3. Geef het CSV format aan en de taal.

4. Klik op 'Opslaan'

5. De URL's die je wilt toewijzen staan nu bij 'Na te kijken'

6. Klik op de URL die je wilt aanpassen en pas aan.

Tip: Wil je meerdere URL's naar dezelfde URL redirecten? Selecteer ze en druk op 'Afhandeling aanpassen'.