Re-direct aanmaken

Met een re-direct kun je een URL laten verwijzen naar een andere URL. Je kunt een enkele re-direct aanmaken of een bulk importeren en toewijzen aan een URL.

1. Re-direct aanmaken
  2. URL's importeren

Re-direct aanmaken

1. Kies in het linkermenu voor Inhoud
2. Kies vervolgens voor URL's
3. Klik op Nieuwe re-direct

4. Vul de gegevens in
5. Klik op Opslaan of op Opslaan en nog 1 invoeren om nog een re-direct aan te maken

De re-direct is aangemaakt en de 'oude' pagina verwijst nu naar de 'nieuwe' pagina.

URL's importeren

Je kunt bestaande URL's waar je een re-direct voor wilt maken importeren om deze vervolgens toe te wijzen aan een bepaalde URL.

1. Kies in het linkermenu voor Inhoud
2. Kies vervolgens voor Urls
3. Klik op Importeren

4. Selecteer het CSV-bestand dat je wilt importeren of geef een lijst van URL's op die je wilt importeren.
5. Geef aan of je een 'Nederlands formaat' of een 'Internationaal formaat' wilt en in welke taal.
6. Klik op Opslaan.

7. De URL's die je wilt toewijzen staan nu bij Na te kijken;
8. Klik op de URL die je wilt aanpassen;

9. Je kunt hier een standaard actie kiezen als Tonen als onbekend, Tonen als verwijderd of re-direct naar homepage.
10. Desgewenst kun je de pagina naar een specifieke pagina of naar een externe URL laten re-directen.
11. Klik op Opslaan om de wijziging op te slaan. Je wordt direct naar de volgende na te kijken URL gebracht.